Nocturne – The Burning Silence

Het Oostenrijkse Nocturne brengt met The Burning Silence zijn tweede full-length uit. Deze band is opgericht in 2006 en gaat dus als een poosje mee. De eerste demo kwam pas in 2013, gevolgd door full-length Nocturne in 2016.  Twee jaar later is er dus The Burning Silence.

Na een kleine intro begint direct het melodische blackmetalgeweld dat Nocturne heet. Het tempo ligt direct hoog en dat blijft het de hele plaat. Veel snelle tremolo riffs gecombineerd met de zeer aanwezige blast beats, geven je geen moment rust. Nocturne weet met hun melodisch geweld de aandacht erbij te houden en verveling is dan ook uitgesloten na het indrukken van de play-toets. In het titelnummer word gebruik gemaakt van een koor, wat een verrassend goed effect geeft. Dit element komt vaker terug op The Buring Silence. Het geeft de plaat wat meer inhoud in plaats van alleen maar razende gitaren. Ook de orgelgeluiden zorgen voor een extra dimensie. Verder steekt het album goed in elkaar en is het geheel strak ingespeeld en afgewerkt. Ook de cover van Ultravox klinkt lekker, sowieso beter dan het origineel.

Een prima plaat dus, die absoluut de moeite waard is om aan te schaven. Jammer dat deze band nog niet heel veel werk heeft afgeleverd want het is het volgens waard.

Score:

82/100

Label:

Talheim Records, 2017

Tracklisting:

1 Descent
2 Victory of Fire
3 The Burning Silence
4 Hubris Virtue
5 Seven They Are
6 Thrones Of Edom
7 Sparks Of Sin
8 Ascent
9 Lament (Ultravox Cover)

Line-up:

  • Essark – Zang
  • Tenebris – Drums
  • Isiul – Gitaar
  • Kharn – Gitaar
  • Martyr – Bass

Links