Nocrul – Khorne

Het oorspronkelijk uit Hongarije afkomstige Nocrul brengt na 2 EP’s  nu de eerste full length uit, genaamd Khorne. De heren Khrul en Noctis hebben als een staat van dienst in verschillende bands als Witchcraft ( uit Hongarije, niet te verwarren met nog een van de 20.000 bands die ook Witchcraft heten) en Ater Tenebare.

De inspiratie voor dit album komt van het spel Warhammer 40K. Geen idee wat dit voor spel is, maar na wat onderzoek kwam ik er achter dat dit  zich afspeelt in de toekomst waar oorlog en chaos eerder regel dan uitzondering is. Pak dit samen in een album en dit is het resultaat. Apart, maar wel een prima thema voor een blackmetalplaat. En mocht je nu net als ik niet bekend zijn met de game, is dat geen probleem. De muziek doet wat het moet doen.

De heren hebben ijzersterke nummers weten te creëren, die de duisternis van oorlog en chaos prima weten te verpakken. Dit is niet je standaard black metal, dit heeft net dat beetje extra waarvan je denkt “Ja, dit ga ik nog een keer draaien.”. Ook de cover van Summoning, wat dan over het werk van Tolkien gaat, wordt prima uitgevoerd en past qua muziekstijl ook prima op Khorne.

De nummers op deze plaat zijn stuk voor stuk van een geweldige kwaliteit en je kunt horen dat er over is nagedacht. Dit resulteert in nummers die atmosferisch en melodisch lekker klinken. Er staat op dit album niet één nummer dat verveeld.

 

Score:

90/100

Label:

Neverheard Distro, 2017

Tracklist:

  1. Blood and Skulls
  2. Khornate Daemons
  3. Realm of Brass and Blood
  4. Greater Feats of Carnage
  5. Glorious Screams of Rage
  6. Cult of Khorne
  7. Kill Maim Burn
  8. Hail to the Songs of Lugburz ( Summoning cover)

Line-up

  • Khrul – Alle instrumenten
  • Noctis – Zang

Links: