Ninkharsag – Discipline Through Black Sorcery

The Blood Of Celestial Kings, de debuutplaat van deze Engelse matrozen van Ninkharsag, kwam nog uit via Candlelight Records in 2015 en maakte op mij toch een behoorlijke indruk. En toen werd het stil… tot nu. Een EP voorzien van drie nummers komt vijf jaar na die eerste plaat via Vendetta Records aanspoelen. De titel liegt er niet om, Discipline Through Black Sorcery. Tijd dus voor een potje black metal van het onzuiverste water.

Een eigen boot blijken deze kerels wel niet te hebben, want de schuit waarin ze varen, hijst vooral de Zweedse vlag. Daarmee wil ik niks meer of niks minder zeggen dan dat de band de mosterd haalt bij Dark Funeral en Naglfar. Ook de wat scherpere productie is hier een verwijzing naar. En als we dan toch aan het vergelijken zijn geslagen mag je het knopenkoord erbij nemen. De gitaarthema’s hadden ook op platen van bovenstaande helden kunnen staan. De frasering van de teksten, die je ordentelijk in je oren wordt gespuugd, is veelal identiek aan deze van de heer Olivius. Is daar iets verkeerds aan? Nee, helemaal niet. De heren Armitstead en Nesbitt hebben ook het principe van de pitch-harmonics onder de knie, de heren A.K. en Pipprell vormen dan weer het houten skelet van het schip, dat solide is en zeker geen water doorlaat. Zinken doet de band niet daarvoor is alles te professioneel uitgevoerd.

Welkom terug Ninkharsag! Voor een volgende release zou ik wel eens nadenken of er geen botenbouwers zijn aan de eigen kustlijn maar desalniettemin, een puik, ranzig EP’tje dat menig fan van bovenstaande bands, zich zeker eigen mag maken.

Label:

Vendetta Records, 2020

Tracklisting:

  1. Discipline Through Dark Sorcery
  2. The Necromanteion
  3. The Lord Of Death And Midnight

Line-up:

  • Paul Armitstead – Gitaar
  • Jay Pipprell – Drums
  • Kyle Nesbitt – Zang, gitaar
  • A.K. – Bas

Links: