Night Of Consecration – Wampyric Rites, Satanic Count, Winterstorm, Demonic War (split)

Onder de noemer Night Of Consecration brengen Wampyric Rites, Satanic Count, Winterstorm en Demonic War een split uit. Alle vier de bands, afkomstig uit Ecuador, dragen twee nummers aan. De speelduur zorgt er met 42 minuten voor dat we hier een album met een volwaardige speelduur hebben. De bands werken samen zonder de steun van een label. Alleen dat al verdient bonuspunten. Moet ik, na het noemen van de bandnamen, nog vermelden dat het om vier blackmetalbands gaat? We lopen de bands maar eens chronologisch door.

Wampyric Rites trapt af met het langste nummer op deze split. Het is gelijk ook het meest trage nummer. Na een sfeervol intro volgt een opeenstapeling van hypnotiserende riffs. Af en toe gooit de drummer het tempo wat omhoog en dat komt de variatie ten goede. Ook op vocaal gebied biedt deze band de meeste variatie. De drums staan iets te hard in de mix en verdringen de gitaren in de hardere stukken, maar desalniettemin blijft er op deze twee nummers genoeg te genieten over.

Als Satanic Count middels atmosferisch gitaarintro en blackmetalscream met een undergroundproductie van start gaat weet je als luisteraar direct welk vlees je in de kuip hebt. De riffs van dit gezelschap zijn regelmatig dissonant en dat zorgt voor een ijskoude sfeer. Ook Satanic Count beroept zich op black metal zoals deze zich in de begindagen in Noorwegen ontwikkelde. Men heeft zich niet ontwikkeld en genre-vreemde elementen worden vakkundig gemeden. Trve ende kvlt zoals de grondleggers het ooit bedoeld hebben.

Winterstorm heeft het qua mastering het beste voor elkaar. De aangeleverde nummers klinken veruit het hardst en, hoewel nog steeds behept met een duidelijke underground sound, klinken deze wel het beste. Deze band heeft het meeste tijd besteed in de studio. Het is duidelijk aan de drums te horen dat deze zonder moderne technieken zijn opgenomen. Jammer is het dan dat deze de gitaren en zang wat naar de achtergrond drukken, want ook compositorisch is Winterstorm goed bezig.

Het afsluitende Demonic War komt ook uit Ecuador, hoewel er ook een band in Spanje rondbanjert met dezelfde naam. De muziek die dit gezelschap brengt is zo origineel als het genre soms doet vermoeden: alles lijkt rechtstreeks uit de Noorse jaren ’90 scene gekopieerd te zijn. Inclusief venijnig- en koudheid. Dus goed!

Deze split is natuurlijk bedoeld om de Ecuadoraanse scene verder te helpen en zal aftrek vinden in Midden-Amerika onder bevriende bands en fans. Toch verdienen de bands het om buiten dit continent gehoord te worden. Alle vier bezitten ze potentie om nog verder de underground in te duiken. En dat is positief bedoeld! Lekker artwork ook!!

Tracklisting:

 1. Wampyric Rites – Les Rites Secrets du Vampire
 2. Wampyric Rites – Esprit de la Nuit Désolée
 3. Satanic Count – Humanity Void
 4. Satanic Count – The Flame of the Chosen Ones
 5. Winterstorm – En la Profunda Oscuridad
 6. Winterstorm – A través de la Neblina Astral
 7. Demonic War – Penumbra Perpetua
 8. Demonic War – Refugio Vacío

Line-up:

Wampyric Rites

 • Strigoi – Vocalen
 • Vrolok – Gitaar, basgitaar
 • Eblis Destructor – Drums

Satanic Count

 • SW – Vocalen, drums
 • CC – Gitaar, basgitaar, vocalen

Winterstorm

?

Demonic War

 • Bifrous Nocturno – Vocalen, gitara, basgitaar, drums

Links: