Neuronia – Follow the White Mouse

Neuronia – Follow the White Mouse
Fonografika, 2010

Opnieuw een Poolse band waar ik nog nooit van had gehoord. Neuronia is toe aan album nummer twee en wordt vooralsnog niet in een bepaald subgenre geposteerd. Ze staan bekend als doorduwers, agressie centraal.

En dat is inderdaad zowat de enige rode draad aangezien er werkelijk geen enkel muzikaal verhaal in zit. Een allegaartje van stijlen door elkaar is het. Stoner, melodieuze death metal, thrash, vettige rock, progressieve composities… alles door en naast elkaar. Ik ga niet beginnen met alle waargenomen invloeden te noteren, dat helpt niemand ook maar een centimeter vooruit.

De prognose voor deze plaat is vrij hard: niemand zal er zijn heil in vinden. Van enkele geslaagde overgangen, enkele catchy melodieën en dynamische versnellingen alleen kun je niet leven. Nummers als Make Them Die en Faster zijn best aanhoorbaar, maar hier voor betalen lijkt me te ver gezocht. Ook de productie en het accent zijn argumenten om een eventuele financiële transactie te laten voor wat het is. Tip: Slipping into Oblivion.

Tracklisting:
Neuronia

 1. Inside
 2. Make Them Die
 3. Slipping into Oblivion
 4. White Mouse
 5. November Skies
 6. Faster
 7. Death Has Come to Town
 8. Put Your Dukes Up
 9. Outside

Line-up:

 • Maciej “Tektur” Nawrot – vocals
 • Rafal “Lewy” Lewandowski – guitar, vocals
 • Michal “Misiek” Rogala – guitar
 • Dominik “Boski Dominik” Beska – bass
 • Micha? Pasternak – drums

Links: