Neter – Idols

Neter – Idols
Satanath Records, 2015

Uit het warme en zonovergoten Sevilla in Spanje komt de deathmetalband Neter. Welke een mooie naam is en wat in de Egyptische mythologie simpelweg omschreven kan worden als god. Ze bestaat al meer dan 10 jaar en heeft naast haar debuut ook nog twee demo`s uitgebracht. Heel productief is deze Spaanse band nog niet geweest, hier hun tweede langspeler.

Onherroepelijk denkt je psyche aan Nile als de woorden Egypte en deathmetal vallen, echter kan ik nu al vermelden dat je die referentie eigenlijk niet meer hoeft te maken want de naam die meteen naar boven komt bij het horen van de muziek is het Zweedse Aeon; als twee druppels water. Het geluid, de manier van spelen, de grunt, de hele vibe. Alleen zijn de godslasterende teksten van de Zweden ingewisseld voor filosofische en al van dat. Nu is daar niks mis mee, want Aeon is erg goed, het is toch een beetje jammer dat je vaak denkt aan de andere band dan aan wie je werkelijk hoort. De deathmetal is verder prima uitgevoerd en hetzelfde geldt voor de productie.

Het is een leuk schijfje geworden die ik plaats in de het boven segment van de middelmaat. Goden zijn het dus niet slechts gewoon mensen waar er al een heleboel van zijn en tja, die lijken ook veel op elkaar.

Tracklisting:
Neter - Idols

 1. Toward the Mass Grave
 2. Triumphant March
 3. Pulsar
 4. Tongues of Shiva
 5. Fallen Moai
 6. Echoes from Bhopal
 7. Predicament of Mankind
 8. Solaris
 9. Contagium Vivum Fluidum
 10. Idols

Line-up:

 • Manuel Gestoso – Gitaar en zang
 • Manuel Sanchez – Gitaar
 • Andres Rosales – Bas
 • Luis Ruiz – Drums

Links: