Nervosa – Downfall Of Mankind

De dames van Braziliaanse thrash-trio van Nervosa brachten afgelopen zomer hun derde volledige album uit. De dames brengen netjes om de twee jaar een cd uit en maken daarna hun rondjes over de internationale podia en festivals. Ten opzichte van de vorige release (Agony) vond er een wisseling in de line-up plaats: drumster Pitchu Ferraz werd ingewisseld voor Luana Dametto. Veel zal het niet uitmaken voor het totaalgeluid.

Dat geluid wordt immers sinds jaar en dag gedomineerd door Prika Amaral en Fernanda Lira op respectievelijk gitaar en bas/zang. Ook op Downfall Of Mankind wordt een portie snelle en agressieve thrash gepresenteerd waarbij, naast de hakkende riffs, een hoog en blafferig vocaal gedeelte het geheel afmaakt. Hier en daar komt er een riff voorbij die eerder aan death dan aan thrash metal doet denken en het tempo ligt net iets hoger dan op eerdere releases. Mij bevalt dit wel en het is te hopen dat deze drumster lang op de drumkruk blijft zitten.

Het resulteert in een veertiental nummers waarbij er geen een echt in het oog springt. Dat betekent echter niet dat er van middelmatigheid sprake is want de drie dames weten waar een goed thrashnummer aan moet voldoen en brengen dat keurig. Verwacht dus geen muzikale experimenten. Nervosa doet gewoon waar het goed in is en voert dat prima uit. Met Downfall Of Mankind kan er weer naar hartenlust worden getoerd. Ga ze zien als ze bij je in de buurt spelen en luister ter voorbereiding veel, vaak en hard naar Downfall Of Mankind!

Score:

81/100

Label:

Napalm Records, 2018

Tracklisting:

 1. Intro
 2. Horrordome
 3. Never Forget, Never Repeat
 4. Enslave
 5. Bleeding
 6. …And Justice For Whom
 7. Vultures
 8. Kill The Silence
 9. No Mercy
 10. Raise Your Fist!
 11. Fear Violence And Massacre
 12. Conflict
 13. Cultura du Estupro
 14. Selfish Battle (bonus)

Line-up:

 • Fernanda Lira – Vocalen, basgitaar
 • Prika Amaral – Basgitaar, achtergrondvocalen
 • Luana Dametto – Drums

Links: