NecroticGoreBeast – Human Deviance Galore

De Québécois van NecroticGoreBeast zijn terug! Normaal gesproken is dit soort gore ‘Excremental Hemorrhage Fisting’ smeerlapperij het terrein van mijn collega Kris Hadermann. Helaas beschik ik niet over eenzelfde taalvirtuose pen, dus u zal het moeten doen met mijn boerenbeschrijving. Aan de andere kant is dat in het geval van NecroticGoreBeast niet zo’n probleem. De band maakt een vorm van brutal death metal die klinkt alsof een stel boeren gier in een gierput aan het rondpompen is. Human Deviance Galore is album nummer twee.

Hoe dat rondpompen in zijn werk gaat? Het zijn geeneens hele hoge bpm’s die hier doorgaans worden behaald, maar vooral een veelheid aan drumnoten. De zanger van dienst kraamt slechts putgeluiden uit die lekker borrelend de boel dichtplamuren. De band zoekt meer dan eens de groove van slam death metal op. In de eerste plaats op Grotesque Pathological Anomalies waar de band lekker heen en weer walst van blastbeats naar slammende death metal. Wanneer Excremental Hemorrhage Fisting start als een malle houdt NecroticGoreBeast zich vervolgens al gauw in om de hoofden in headbangstand te krijgen. Blood Clot Climax slamt, zonder dat het ook maar een seconde de vraag is of de band daarna weer vol tempo zijn brutal death metal voortzet. De dramatische rusten accentueren alleen maar hoe deze band trage grooves en snelle blastbeast combineert. Op Forced Tracheotomy Penetration wordt er flink gekokhalsd voordat de breakdown inzet. De spaarzame audiomomenten brengen de nodige afbakening tussen de liedjes aan. Ook nu zoekt de band de trage momenten en gedurfde overgangen op om echt indruk te maken. De plaat is wel wat lang om de volledige tijd volledig de aandacht te kunnen behouden. Vanaf Leaking Stoma Intercourse wordt de luisteraar dan ook niet meer echt verrast.

Dat de band bruut en verpletterend werk aflevert mag geen verrassing zijn. Een echte verrassing is Human Deviance Galore dan ook niet. NecroticGoreBeast voorziet de wereld van het bestelde product. Het enige wat ontbreekt was een liedje dat even flink met de flow breekt of dat op een andere manier zichzelf echt onderscheid. Wat zegt u? U wil gewoon tien nummers lang beuken? Dan heb ik hier het plaatje voor u. Hengel hem binnen, en rondpompen in uw cd-speler maar!

Score:

80/100

Label:

Comatose Music, 2021

Tracklisting:

 1. Deviant Primitive Debauchery
 2. Grotesque Pathological Anomalies
 3. Obstetric Anthropophagic Feast
 4. Abnormal Postmortem Impregnation
 5. Excremental Hemorrhage Fisting
 6. Blood Clot Climax
 7. Forced Tracheotomy Penetration
 8. Leaking Stoma Intercourse
 9. Feeding on Abscess
 10. Transcendent Martyrdom

Line-up:

 • John Mayer – Vocalen
 • Michael Chamberland – Gitaar
 • JP Bouchard – Drums
 • Alexandre Brochu – Basgitaar

Links: