Necromessiah – The Last Hope of Humanity

Necromessiah – The Last Hope of Humanity
Punishment 18 Records, 2013

Ergens onder in de stapel cd’s zonder doosje ligt een schijf van deze Italianen, in de voorkamer. Antiklerical Terroristik Death Squad heet het, een album vol met satanisch sadisme. Jezus’ pamper houdt het maar net bij, zoveel haat aan zijn adres. Nu is er The Last Hope of Humanity, opnieuw een feestje van jewelste.

Necromessiah is gewoon een prima band gebleven. De nummers zijn allesbehalve complex of diepzinnig. Integendeel, het is bij momenten erg simpel. Alleen is de Venom meets Impaled Nazarene met een ferme scheut Noorse alcoholthrash en punkass Motörhead-riffs zo lekker en venijnig catchy dat het slikken is met de bek open. Hier ga je met je bepatchte jeansvestje helemaal los op, dit is muziek waar je compleet je zelfcontrole bij verliest wanneer je in de pit staat te bonken. Het gitaarwerk doet me bovendien nu en dan denken aan dat van Iscariah (Don’t Touch My Glass), hetgeen alleen maar bonuspunten oplevert. Beestig.

Mijn gevoelsmatige waardeoordeel ligt nog een pak hoger dan het eindresultaat hier, maar ik gebied mezelf nuchter te blijven en ook bij deze te zeggen dat liefhebbers van het genre hier een pak punten mogen bijgooien. Alleen ben ik in dit geval één van hen. Check gerust even de semi-live opgenomen clip, al staan er een pak betere nummers op dit The Last Hope of Humanity.

Tracklisting
Necromessiah

 1. Opening the Gates
 2. Returned from Hell
 3. Bio Terror Beast
 4. Pedo Priest
 5. Dead or Alive
 6. Kill the Pope
 7. Arm Your Machine Gun
 8. Don’t Touch My Glass
 9. Unleash Disorder
 10. Blood Boiler
 11. Goat’ N’ Roll

Line-up:

 • NecroManiac (a.k.a. Lai Marco) – Vocals, Guitars
 • SGT baal – Bass
 • Darken – Drums

Links: