Near Death Condition – Evolving Towards Extinction

Near Death Condition – Evolving Towards Extinction
Unique Leader, 2014

Ook Zwitserland heeft een band bij Unique Leader zitten. Dit 13-jarige Near Death Condition is voor de derde keer van de partij met een schijf vol brutale deathmetal. Geen chillout plaatje dus.

Evolving Towards Extinction is voer voor deathmetalliefhebbers en muzikanten die het allemaal zo ver mogelijk willen doen afdrijven van de doorsnee Six Feet Under-deathmetal als maar mogelijk is. Zeer complexe gitaarlijnen en dito drumsequenties zijn dan ook veel te vermoeiend voor wie wat entertainment zoekt in zijn (death)metal. Vooral het titelnummer is een uitputtingsslag die deze band typeert. Her en der op dit album hoor je Morbid Angel-solo’s en gitaarlijnen uit de Gateways-periode gecombineerd met Canadese stukken techdeath en lompe Euro-hyperblastmetal. Jaja…

Allemaal goed en wel, zoveel mooie woordjes. Near Death Condition heeft wel de pech dat ik het haast nergens een nummer volhoudt zonder ergens op tilt te slaan en mezelf te moeten resetten met een spelletje Candy Crush of Bejeweled, gewoon om even mentaal op adem te komen. Het lijkt soms Gigan-wel. Ze houden trouwens van Deathspell Omega, het is er aan te horen.

Tracklisting:
Near Death Conditions

 1. Words of Wisdom
 2. Between the Dying and the Dead
 3. Intelligent Design
 4. Pandemic of Ignorance
 5. Praise the Lord of Negation
 6. The Anatomy of Disgust
 7. Anagamin
 8. Evolving Towards Extinction
 9. Vertigo
 10. Communing with Emptiness
 11. Nostalgia for Chaos

Line-up:

 • Patrick – gitaar, strot
 • Stéphane – gitaar, strot
 • Simon – bas
 • Guido – drum

Links: