Naked Star – Ancient Rites

Het tweemansproject Naked Star – bestaande uit multi-instrumentalist Tim Schmidt (Seamount) en zanger Jim Grant (Vampyromorpha) – laat er geen gras over groeien. Amper een half jaar na het uitbrengen van de debuut-EP Bloodmoon Prophecy, is er het eerste volledige album met de niet bijster originele titel Ancient Rites.

Net als op Bloodmoon Prophecy staat de nadrukkelijk door het Amerikaanse Pentagram geïnspireerde muziek in het teken van doom en wat smerige rock. Met name het gitaargeluid en de riffs zijn goed afgekeken van Victor Griffin, wat overduidelijk te horen is in nummers als Be My Sacrifice en Alter Ego. Het geheel wordt allemaal erg rauw en ongepolijst gebracht en dat geeft toch wel een bepaalde cultsfeer. Zanger Jim heeft wel wat moeite als zijn stem de hoogte in moet, maar het gaat net goed. Wat helaas wel onveranderd is gebleven, is het zeer matige drumgeluid, dat weer vrij dof klinkt. Dat zou anno 2016 toch echt niet meer moeten. De drumpartijen zelf klinken wel een stuk soepeler dan op de EP, dus daar is wel winst geboekt.

Voor fans van het al eerder genoemde Pentagram en diegenen waarvoor doom niet alleen maar traag hoeft te zijn, is dit album zeker de moeite waard. Vanwege het drumgeluid moet ik streng zijn in mijn beoordeling, maar diegenen die hier niet zo zwaar aan tillen, kunnen gerust tien punten optellen bij de score.

nakedstar_ancient_rites

Label:

 • The Church Within Records (cd en digitaal), 2016
 • Voice of Azram (LP), 2016

Tracklisting:

 1. Purgamantic
 2. Stoned Demon
 3. Spawn of the Witch
 4. Be My Sacrifice
 5. Bound to Hell
 6. Alter Ego
 7. I am the Antichrist
 8. Necrolust

Line-up:

 • Tim Schmidt – Gitaar, Bas, Drums
 • Jim Grant – Zang

Links:

Score: 70/100