Nailgun Massacre – Backyard Butchery

Nailgun Massacre – Backyard Butchery
Slow Runner Records, 2011

De mannen van Nailgun Massacre hebben het beste met hun schrijvende medemens voor. Heel toepasselijk kreeg ik daarom een knoeperd van een spijker bij het promopakket van Backyard Butchery geleverd. Nice!

Na het opzetten van deze debuutplaat was ik ervan overtuigd dat dit gezelschap uit Zweden zou komen. De lompe death metal met (vooral qua riffs) veel invloeden van bijvoorbeeld Entombed vaagt de omgeving weg als zijnde een tsunami in een dijkloos Nederland. Verrast was ik dan ook toen ik zag dat deze heren afkomstig zijn uit “ons eigen” Leiden. Hoewel enerzijds Nederlandse death metal over het algemeen ook als lompe stier in de scene kan worden aanschouwd, doet Nailgun Massacre er anderzijds nog een schepje bovenop door zware beukers in onze strotjes te persen in de vorm van Albert The Geek of de snelle ploeger Nailed To The Wall.

De productie is zoals gezegd op z’n Zweeds en de bijbehorende grunt is ontzettend ranzig en past zodoende meer dan prima bij het aangesneden thema van de band. Enig minpuntje is misschien dat sommige nummers ietwat lang duren, waardoor de aandacht wat kan verslappen. Verder kan ik niet anders dan concluderen dat Nailgun Massacre een prima plaat heeft uitgebracht voor de liefhebbers van death metal in het straatje van Entombed tot Hail of Bullets. Niks origineels maar wel ontzettend goed te pruimen. Nog een luistertip? Het horroreske Jugannatha!

Tracklisting:
Nailgun Massacre - Backyard Butchery

 1. Cadaverous Lay
 2. Albert The Geek
 3. Mortuary Meathouse
 4. Nailed To The Wall
 5. Jugannatha!
 6. Spanish Spider
 7. Head On A Stick
 8. Zombie Swamp

Line-up:

 • Corpsechucker – Vocals
 • Bonesaw – Guitars
 • Juggernaut – Bass
 • Hairybucks – Drums

Links: