Naer Mataron – River at Dash Scalding

[b]Naer Mataron – River at Dash Scalding[/b]

Hmmmmm blackmetal uit Griekenland. Na net twee weken Kreta, kan ik nou niet zeggen dat het land een blackmetal sfeertje oproept (iets dat in Noorwegen zeker wel het geval is), maar goed Rotting Christ kom er ook vandaan, dus we geven we de cd, die uitkomt via het Griekse Black Lotus, een kans.

Het eerste dat me opvalt is het toch wel mooie plaatje van de hoes, alleen die foto’s van de band: Dork Funeral?! Wat een stelletje stoere posers, kijk hoe groot mijn bijl is! Maar goed dat we de cd niet beoordelen aan de hand van de foto’s, de muziek is namelijk zeer vet.

[img]http://www.zwaremetalen.com/image/./naermataron-band2.JPG[/img]

Na intro “As the clouds of war gather” barst de cd los met “The continuity of land and blood”. Dit nummer zet de sfeer voor de hele cd. Snelle black in Noorse stijl. Tien nummers lang raast deze Griekse Horde door mijn kamer, mij beduusd achterlatend. De drie heren weten een perfect sfeertje op te roepen en zanger/gitarist Morpheas weet accentloos de engelse teksten op te krijsen (nb. Het over duidelijke accent bij RC). Miniem gebruik van keyboards geven net het extra sfeertje. Teksten gaan over Griekse goden en aanverwante zaken. Extraatje op de cd is “The Plunderer” een cover van [b]Ved Buens Ende[/b].

Naer Mataron levert met deze cd een waar 55 minuten durend Scandinavisch klinkend kunststukje af, dat nog een lange tijd rondjes zal draaien in mijn cd speler.

Tracklist:
1. As the Clouds of War Gather
2. The Continuity of Land and Blood
3. The Great Meridian Tide
4. Revolt Against the Modern World
5. The life and Death of Europa:
Part 1 Cosmogonia (Life)
Part 2 Kalki the Avenger-Lightning and the Sun (Death)
6. The Triumph of Will
7. Ancestor-Worship
8. Salvatores Dei
9. The Plunderer
10. Steppe

Lineup:
Morpheas – Screams of Hystery and Recitations, Guitars
Kaiadas – Bass
Warhead – Drums

[url=www.naermataron.cjb.net]Naer Mataron[/url]
[url=www.black-lotus-recs.com]Black Lotus Records[/url]