Myon – Ghost in Paradise

[b]Myon – Ghost in Paradise[/b]

Het finse [b]Myon[/b] brengt met Ghost in Paradise hun tweede album uit, dit telt tien nummers en is goed voor een zo’n 40 minuten lang lustig voortkabbelend CD’tje.

Ze noemen zichzelf “The masters of melodic metal” maar ik vind dit eerder overkomen als stoner getinte heavymetal, of omgekeerd, wie zal het zeggen. Het melodische aspect komt vooral naar voren in de vrolijke, veelvuldig gebruikte keyboards, denk nu niet aan Children of Bodom of In Flames melodietjes, nee, dit doet eerder vaag denken aan Dream Theater, en dan vooral Metropolis.
De stem van zanger Sami Huotari is te weinig krachtig en gevarieerd om tussen de groten op aarde te kunnen gaan staan, special guest vocals op deze plaat worden verzorgd door Natalie Smous, wie het ook moge wezen.

Het artwork is voornamelijk uitgevoerd in grijstinten en komt vrij etherisch over, wat mijns inziens niet echt van toepassing is op dit album, dat over zijn geheel, zoals eerder vermeld, nogal vrolijk overkomt.

Mij persoonlijk zegt deze CD niet veel, weinig origineel, geen enkele echte uitschieter ertussen, het vijfde en negende nummer, respectievelijk Heart of the Hollywood en Avenue, lijken veelbelovend te beginnen maar vervallen maar al te snel weer in hetzelfde eentonige cliché. Het tiende en laatste nummer, Ancient Rites getiteld, kent een zekere power, en zelfs een meezingrefreintje, maar daar houdt het dan ook bij op.

Maar misschien mag het toch een tip genoemd worden voor de echte liefhebbers van het genre, slecht kan dit baksel namelijk ook niet genoemd worden, de muzikanten zijn technisch vrij goed onderlegd, de plaat is netjes opgenomen, en er is een serieuze poging ondernomen om met iets deftigs naar voren te komen, alleen moeten we helaas constateren dat “Myon” vooral staat voor gebrek aan originaliteit.

Line up:
-Matti Torro : Drums and percussions
-Keijo Koivikko : Bass
-Risto Silenius : Guitars
-Mika Pohjola : Keyboards
-Sami Huotari : Vocals

Homepage: http://www.mastervox.fi/