My Sleeping Karma – Mela Ananda

Hoewel het reeds twee jaar geleden is dat de plaat Moksha tot ons kwam, is het Duitse My Sleeping Karma nog niet toe aan een nieuwe langspeler. Pakweg tien jaar na het debuut en vijf platen verder, is het echter wel tijd voor een livealbum. Tijdens hun ‘Up In Smoke’-tour hebben deze Duitsers dan maar wat opnames gemaakt, waarvan we nu het resultaat te horen krijgen.

Wie My Sleeping Karma kent, weet dat je kwaliteit mag verwachten. Dat blijkt ook zo te zijn met het live materiaal. De band presenteert een mooie selectie van songs, waarvan er uiteraard een heel aantal afkomstig zijn van Moksha. Toch is het ook fijn om het heerlijke Ephedra van Soma terug te vinden en Glow 11 van het debuut. Wat vooral opvalt, is dat de instrumentale, dromerige stoner van deze heren een aardige, kwalitatieve constante is waar je live heerlijk op kan wegdromen. Hier zijn woorden absoluut overbodig. Hoewel de bovengenoemde tracks er bovenuit steken bij mezelf, bezit elke song een heerlijke flow. Op deze prima mix is elk instrument ook mooi te onderscheiden en komt de bas er zelfs fijn doorheen.

Eigenlijk kan je dit liveplaatje even goed bekijken als een best of. Een bloemlezing van heerlijke tracks die deze Duitsers de voorbije tien jaar in elkaar geknutseld hebben, maar meteen met wat live sensatie erbij en met het bewijs dat het in het echt zeker zo goed klinkt als op studioalbum. Een mooie introductie voor wie nog niet bekend is met het werk van deze heren en de bijhorende DVD met een liveshow en documentaire over het tienjarig bestaan maakt het bovendien ook interessant voor de fans van de band. Ik hoop dat dit een zoethoudertje is en dat we gauw nog wat nieuw materiaal mogen verwachten van deze psychedelische Duitsers.

Label:

Napalm Records, 2017

Tracklisting:

 1. Prithvi
 2. Enigma42
 3. Glow11
 4. Ephedra
 5. Vayu
 6. Akasha
 7. Brahama
 8. Psilocybe
 9. Tamas
 10. Hymn72

Line-up:

  • Matthias Vandeven – Bas
  • Norman Mehren – Soundboard
  • Seppi – Gitaar
  • Steffen Weigand – Drums

Links:

Geef een reactie