My Own Grave – Necrology

My Own Grave – Necrology
Pulverised Records, 2009

Death metal strakker dan Sugar Lee Hooper in kinderlegging. Vanuit Zweden presenteert de jonge band My Own Grave zijn tweede full-length Necrology.

Het recept klinkt bekend. Death metal is wat de boventoon voert, maar met hier en daar wat melodieuze en thrashy invloeden. Het geheel is strak geproduceerd op een manier die de buren niet op prijs stellen. De twaalf nummers zijn redelijk divers, de band probeert de luisteraar duidelijk van begin tot eind aan de boxen te kluisteren. Zo klinken de nummers Exhumed to be Buried en Incineration alsof ze van een Vader cd komen, Carnal Revelations laat op zijn beurt weer wat samples horen om op adem te komen en Age of Torment is wat Slayeriger van karakter. De band probeert de aandacht erbij te houden zonder gebruik te maken van intro’s, intermezzo’s of climaxen. De muziek is rechttoe rechtaan.

Necrology is best een aardig album voor de death metal liefhebbers; snel en zonder geleuter. Ook technisch gezien zit het prima in elkaar. Van een hoogvlieger is geen sprake, daarvoor moet de band meer uit de kast halen. Om echt op te vallen in het death metal wereldje had de band wat meer originaliteit in Necrology moeten stoppen. Het eindresultaat is een prima album, maar echt heel lang zal ‘ie helaas niet blijven hangen.

My Own Grave - Necrology
Tracklisting:

 1. Awaiting Death
 2. Necrology
 3. Hail the Blind
 4. None Shall See
 5. Disciples of War
 6. Cerecloth
 7. Bloodline Broken
 8. Exhumed to be Buried
 9. Age of Torment
 10. Carnal Revelations
 11. Incineration

Line-up:

 • Mikael Aronsson – Vocalen
 • Anders Härén – Gitaar
 • Stefan Kihlgren – Gitaar
 • Max Bergman – Basgitaar
 • John Henriksson – Drums

Links: