My Education – A Drink for All My Friends

My Education – A Drink for All My Friends
Golden Antenna Records, 2012

De naam was mij al opgevallen van de Dunk!festival 2013-affiche, een zeer aan te raden festival met een pak hedendaagse (post) metal/rock/avant-garde bands die zowat allen in staat zijn je in vervoering te brengen. Dit My Education is een instrumentale postrockband die al een pak albums op zijn naam staan heeft. Ze komen uit Texas.

my

My Education is een postrockband die vertrekt van een intieme basis, sereen, inclusief strijkers, vibrafoon, saxofoon en orgel. De typisch Texaanse prairiestijl die me sterk doet denken aan Earth steekt in ieder nummer de kop op, op een haast romantische wijze. Dat maakt van My Education niet de doorsnee onstuimig dreunende of melancholische postrockband maar een gracieus en etherisch collectief met shoegaze- en dreampop-invloeden. Dat zie je ook wel aan de bandfoto’s, waaraan ik trouwens geen waardeoordeel wil koppelen.

A Drink for All My Friends sluit wellicht nauwer aan bij de smaak van de alternatieve Sigur Rós-fan dan liefhebbers van pakweg This Will Destroy You maar is zeker niet exclusief weggelegd voor één bepaalde groep luisteraars, omwille van zijn muzikale kwaliteiten die door eenieder gehoord mogen worden. Benieuwd hoe deze het er live vanaf brengen.

Tracklisting:
My Education

 1. Rêverie Nocturne
 2. Bal Macabre
 3. Hibernal Sadness
 4. Feathers
 5. Autumns Call
 6. Perpetual Place
 7. Bal Macabre – Epilogue
 8. Like A Fiend In A Cloud

Line-up:

 • Brian Purington – guitars
 • Chris Hackstie – electric & pedal steel guitar
 • James Alexander – violas
 • Scott Telles – bass & tambourine
 • Earl Bowers – drums & percussion

Links: