Murder Inc. – Umlčen navěky

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar toen ik deze hoes voor het eerst zag, moest ik spontaan denken aan de band Skeletonwitch. Murder Inc. is dan ook een thrashband, eentje uit Tsjechië, die begon in 2011. Na een split en twee EP’s is het tijd voor een langspeler. Umlčen navěky, wat zoveel betekent als “Stilte voor altijd”, ook al is niets minder waar.

Murder Inc. is geen doorsnee thrashmetalband. Naast de Kill’em All en Sodom-riffs hoor je op deze plaat een bak black metal, old school death metal, punk, crust en nog veel meer. Door de mengeling aan stijlen heb je soms het gevoel naar Nifelheim en Bewitched te zitten luisteren, even verder klinkt het als Impaled Nazarene (ook de productie) ten tijde van Rapture (zeker met dat gekweel van zanger Petr), dan is het weer een heavy Venom-nummer, daarna een aanstekelijke, crossover gekruide Toxic Holocaust-souvenir. Lekker gevarieerd. De solo’s en lange instrumentale passages maken het net iets toegankelijker voor de old school thrashmetalfan die het niet constant zwartgeblakerd wil.

Fijne kennismaking met een thrashband die allesbehalve teert op de gebruikelijke polka’s en gewoon speelt waar het zin in heeft. Hou er wel rekening mee dat alles in het Tsjechisch is, dus het duurt allemaal wat langer om mee te schreeuwen. Begin anders maar met Pal! 30 černých hlavní nemá slitování. Pal! 10 mužů se zemi klaní.

Score:

77/100

Label:

Support Underground, 2018

Tracklist:

 1. 42-06-10
 2. Rozsudek Padl
 3. Na Kusy Roztrhán
 4. IV. Druh
 5. Život Jde Dál
 6. Arcifuck
 7. PxPxSx
 8. Podříznout A Zakopat
 9. Smrtihlav
 10. Umlčen Navěky

Line-up:

 • František “Fanda” Čepela – Drums
 • Lukáš Mandík – Gitaar
 • Petr “Pete” Janovský – Bas, Keel, Gitaar
 • Ben – Bas

Links: