Murder By Millions – Demo

Murder By Millions – Demo
Eigen beheer – 2006

Murder By Million is een metalcoreband uit het Brabante Cuijk. De bandleden zijn in het verleden onder andere actief geweest in de metalformatie Anubiz. Nadat deze band was opgedoekt werd in 2003 Murder By Millions opgericht. Deze self-titled demo is opgenomen in Studio Loco in Horst met behulp van Pieter Hendriks (Close Second, ex-Reaching Forward, ex-Born From Pain)

De vijf nummers op deze demo geven een aardige indruk van deze band. Brute hardcore met metal-invloeden en veel nadruk op de moshparts. Qua productie klinken de tracks vrij aardig, maar de hese, weinig krachtige zang doet veel afbreuk aan de totaalsound. Deze zang staat in de mix ook nog eens erg op de voorgrond waardoor voor mij de muziek een beetje wordt verpest.

Muzikaal zitten de nummers redelijk in elkaar, maar het is inderdaad nog wel echt demo-niveau. Live komt de band, die het echt van z’n podiumpresentatie moet hebben, beter tot zijn recht. Om echt door te groeien, dient er echter nog wel wat progressie gemaakt te worden. Geïnteresseerden kunnen de demo via de site van de band bestellen voor EUR. 3,50.

Murder By Millions - DemoTracklist:

  1. Living Lies
  2. Stand Stronger
  3. Thank You
  4. The Question
  5. He’s Gone

Line-up:

  • Rob – vocals
  • Ruud – guitar
  • Joris – guitar
  • David – bass
  • Mark – drums

Links: