Municipal Waste – The Last Rager

De moderne meester van de klassieke crossoverthrash is terug met een nieuwe EP. The Last Rager is de titel van het nieuwste Municipal Waste werk en het is voorbij voor je deze review uit hebt gelezen zo ongeveer. Vier nummers met een totale speelduur van tien minuten is namelijk wat we krijgen van de Amerikanen.

We trappen af met Wave Of Death dat ter promotie al uitgebracht was als video. Verrassende melodieën en hoogstaande teksten is uiteraard niet wat je te horen krijgt van dit kwintet. Sterker nog, de openingstrack heeft ongeveer maar één stukje tekst, bestaande uit drie woorden die een aantal keren herhaald worden. Het boeit geen ene ruk, want het is keihard feesten geblazen.

Hoewel de overige tracks wat meer tekst bevatten blijft het feestgehalte hoog zoals we gewend zijn van de band. Liefhebbers van Municipal Waste weten natuurlijk al lang wat ze kunnen verwachten van de band en dat is dan ook precies wat ze voorgeschoteld krijgen. The Last Rager bevat dan ook geen verrassingen. Daar heeft het ook niet eens de tijd voor trouwens! Deze EP is net al het eten van een tiktak, je weet wat je krijgt en is veel te snel op.

Label:

Nuclear Blast, 2019

Tracklisting:

  1. Wave Of Death
  2. Car-Nivore (Street Meat)
  3. Rum For Your Life
  4. The Last Rager

Line-Up:

  • Tony Foresta – Zang
  • Ryan Waste – Gitaar
  • Dave Witte – Drums
  • Land Phil – Bas
  • Nick Poulos – Gitaar

Links: