Multicast Dynamics – Continental Ruins

We zijn misbruikt. Zware Metalen recenseert alles dat binnen komt, dat is al jarenlang onze sterkte. Voor de tweede keer deze maand buit Denovali die wetenschap uit, door ons te verplichten een elpee vol achtergrondaudio te doorspartelen en van zinnig commentaar te voorzien.

Iets dat je aanprijst bij een metalzine mag toch net wat meer inhoud hebben dan een luchtledige geluidsbel met wat vibraties en een sijpelende straaltje. Het sijpelende straaltje wordt soms een zacht gegons of gefladder en de geluidsbel verhoogt of verlaagt wel eens van frequentie. Maar werkelijk: dat is waar het zich tot beperkt.

Het betreft hier een “geluidsdocumentaire over gezonken steden en continenten. Een reis langs weggewassen en vervaagde partikelen onder de zeemist van de Atlantische oceaan.” Ze durven het zelfs aan dit elektronische “muziek” te noemen, de minimalistische miskleun waar deze Nederlander, die in Finland woont, zich toe verlaagt.

Over één ding hebben ze wel gelijk: als begeleidende soundtrack bij een onderwaterdocumentaire is dit ideaal. Je ziet de wiegende koralen, kolkende scholen makreel, zuurstofbelletjes en dobberend plankton levendig voor je opduiken in een hemelsblauwe onderaterachtergrond, die bovenaan wat lichter en onderaan wat donkerder blauw uitslaat. Alleen de stem van Vic De Wachter (voor de Nederlanders: dat is de Vlaamse David Attenborough) ontbreekt nog.

Wellicht moest deze elpee eigenlijk aan National Geographic gericht worden. Als je binnenkort een documentaire met krankzinnige metal op het scherm ziet, dat pakketje was waarschijnlijk wel voor ons bedoeld.

Score:

0/100

Label:

Denovali, 2017

Tracklisting:

 1. Vault
 2. Continental Ruins
 3. Unknown Place
 4. Archive
 5. Magenta
 6. Animated Being
 7. Coil
 8. Lake Haze
 9. Red Part
 10. Frequency Modulation
 11. Viewpoint
 12. Crysphere
 13. Zone
 14. Current

Line-up:

 • Samuel Van Dijck – Alles

Links: