Muddler – Snøck Epos

Het uit het Vlaamse Lier afkomstige alternatieve rock/metalgezelschap Muddler bracht het afgelopen jaar twee singles uit en heeft die nu gebundeld tot een EP. Single 1, Snøck, bevatte de nummers Gruis en Brood en Spelen. Op single 2, Epos, stonden Gouden Kooi en Beton. Snøck is overigens de naam van het genre waarin de band actief is, als enige in de wereld. Omdat de heren het antwoord op de vraag ‘Wat voor muziek spelen jullie?’ schuldig moesten blijven, besloten ze de term snøck te gebruiken: ‘Niet te classificeren als moderne metal, nog minder als Nederlandstalige rock. Snøck staat gewoonweg voor een middelvinger naar de hedendaagse vakjesmuziek.’

Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar wat heeft deze band nu te bieden? Wel, heerlijke, gruizige, stevige rock, met heerlijke uitstapjes naar de meer zware kant van het spectrum. En Nederlandse teksten van het intelligentere soort. ‘Niets resterend/Een spijt zo groot/Als duizend muren/Duizenden muren/In mijn hoofd.’ Dat niveau.

Het klopt gewoon, wat deze band doet. De klasse en passie druipt er vanaf en ondanks de piepjonge geschiedenis is er zowaar al een eigen sound gevonden. Absolute kraker van dit albumpje? Brood en Spelen, een nummer dat ik maar blijf draaien en draaien en waarbij zanger Fons Vloebergs en gitarist Joe Arras elkaar om beurten opjagen. Ik kan alleen maar hopen op de snelle komst van een volwaardig album. In de tussentijd moet ik mezelf maar zien te bedruipen met die 22 minuten die Snøck Epos slechts duurt.

Label:a1093899434_16

Eigen beheer, 2016

Tracklisting:

  1. Gouden Kooi
  2. Gruis
  3. Brood en Spelen
  4. Beton

Line-up:

  • Fons Vloebergs – Vocalen
  • Joe Arras – Gitaar
  • Ben Kovalewski – Bas
  • Maxim De Soomer – Drums

Links: