Mr. Death – Descending Through Ashes

Mr. Death – Descending Through Ashes
Agonia Records, 2011

Mr. Death, de bandnaam zegt het al. Dat wij hier te maken hebben met een death metal-band is dus geen verrassing. Nog zo’n herkenbaar feit is dat deze band uit Zweden komt. Clichématig als Mr. Death is, maakt deze band een vorm van death metal zoals men pakweg twintig jaar terug al maakte. Denk aan Entombed en Dismember en je weet hoe dit album klinkt.

Origineel is het dus allemaal niet. Op zich maakt dat natuurlijk niet uit. Immers, maar weinig bands presteren het om nog een geheel eigen geluid neer te zetten. En beter goed gejat dan slecht verzonnen, toch? Helaas wordt hiermee direct de vinger op de zere plek gelegd. Het is namelijk niet zo heel goed gejat. Ik vind het allemaal nogal rommelig. Het is vooral de basgitaar die behoorlijk dominant in de mix staat, de drums hadden veel vetter gemogen en het zagende gitaargeluid mist venijn. Daar komt bij dat zanger Jocke (ex-Digression Assassins) niet overtuigend is met zijn stemgeluid.

Alleen maar kommer en kwel is het ook weer niet. Op sommige momenten trekt Mr. Death best wel lekker van leer. De mid-tempo muziek nodigt regelmatig uit tot headbangen en de death ‘n’ roll invloeden staan lekker in contrast met de slepende (doom)stukken. Voor de old school death metal-liefhebber een leuke aanvulling. Ik zet Left Hand Path van Entombed nog een keer op.

Tracklisting:

Mr. Death - Descending Through Ashes

 1. To Armageddon
 2. The Plague and the World it Made
 3. Come Winter
 4. Your Final Demise
 5. Bloodfalls
 6. From The Valley of Defilement
 7. Another State of Decay
 8. Stillborn in a Dying World
 9. Descending Through Ashes
 10. The Coiled

Line-up:

 • Jocke – vocals
 • Juck – bass
 • Alex – guitar
 • Stefan – guitar
 • Jonas – drums

Links: