Mournful Gust – For All The Sins

Mournful Gust – For All The Sins
Solitude Productions, 2013

De Russische groothandelaar in kwalitatief hoogstaande doom brengt een nieuw album uit van Mournful Gust. Mournful Gust gooide na zijn sterke album The Frankness Eve nog maar eens het roer om en gooide daarbij eveneens de helft van de band overboord. Het resultaat is duidelijk.

Qua nummers schrijven zit het alleszins nog altijd heel goed. Sterke verhaallijnen met verschillende instrumenten die een eigen leven lijden en toch perfect in de mix geïntegreerd staan. Technisch is het bijzonder goed gedaan. De solo’s, de klassieke elementen, de symfonische klanken, het droeve en melancholische element, dik in orde. Het gaat jammer genoeg mis bij de uitvoering, bij de overtuigingskracht. Het is allemaal te netjes, te uitgekiend en uitgedokterd, het mist passie en emotie. Dat is behoorlijk dodelijk wanneer je doommetal speelt, muziek speelt in het algemeen eigenlijk. Daarbij staat de theatrale cleane zang (soms zelfs vals slomo powermetal-gekweel) mij totaal niet aan, ook al wordt dat gecompenseerd door een sterke grunt, ook hier weer net iets te gecontroleerd echter. Die heavy cleane zang heeft een vrij grote invloed op dit album, niet in het minst in de wél overtuigende Rainbow-cover Rainbow Eyes.

Een soort van eigenaardig heavy doommetalalbum eigenlijk, als je het zo kunt benoemen. Het vraagt veel van de luisteraar, maar ik kan me best wel inbeelden dat hier grote fans voor te vinden zijn.

Tracklisting:
MG

 1. Sleeping with My Name
 2. Keep Me Safe from the Emptiness
 3. Falling in Hope
 4. Until I’m Bright
 5. Let the Music Cry
 6. This Drama Will Be the Last
 7. Your White Dress
 8. Words of Farewell
 9. Let the Music Cry (Silver Strings version)
 10. Rainbow Eyes (…in Loving Memory of Dio) (Rainbow cover)

Line-up:

 • Vlad Shahin – Zang
 • Vasily Morozov – Gitaar
 • Eugene Rusetsky – Gitaar
 • Saho Malevany – Bas
 • Stas Mischenko – Keyboards
 • Inna Esina – Fluit
 • Nikolay Kostetsky – Drums

Links: