Mountaineer – Sirens & Slumber

Secrets of The Sky is in 2016 uit elkaar gevallen, nadat zanger Garett Gazay er de brui aan gaf. Reden genoeg voor gitarist Clayton Bartholomew om iets nieuws te creëren. Dat heeft hij gedaan in de vorm van Mountaineer. Dit jaar is het debuutalbum er met Sirens & Slumber.

In het werk van Mountaineer kun je vergelijkingen trekken met Secrets Of The Sky, maar eigenlijk ook weer niet. Met name de stem van Miguel Meza is even wennen in het begin. Een onvervalst Amerikaans accent, met een zeurderige toon. Iets wat er overigens wel voor zorgt dat het de band een unieke en herkenbare sound meegeeft qua vocalen. De nummers op Sirens & Slumber lopen uiteen van helder en fris, naar donker en sludgy, met een post-inslag. Met Coma Fever heb je gelijk een onvoorspelbare opener te pakken. Het is zwaar, maar wisselt af met heldere gitaarpartijen en heeft een paar pakkende melodieën. Measured Breath is daarentegen wat meer van hetzelfde. Met Pull The Blinds wordt er wat gas teruggenomen. Het album gaat richting het eind wat meer naar rustige melodieën toe.

Mountaineer is wat mij betreft een uitstekende nieuwkomer in het post-rockgenre. Een muzikaal goed gevarieerde plaat met prima geluid en opnamekwaliteit. Deze kun je als liefhebber van het genre blind aanschaffen. Bij de platenzaak waar ik klant ben, heeft het zijn weg over de toonbank in ieder geval wel gevonden.

Score:

80/100

Label:

Lifeforce Records, 2017

Tracklisting:

 1. Foam
 2. Coma Fever
 3. Measured Breaths
 4. Womb
 5. Pull The Blinds
 6. Siren Song
 7. Fog And Distant Light
 8. Adrift
 9. Goodnight

line-up:

 • Miguel Meza – Zang
 • Clayton Bartholomew – Gitaar
 • Mike McClatchey – Gitaar
 • David Small – Bass
 • Sean McCullough – Drums

Links: