Motorjesus – Deathrider

Motorjesus – Deathrider
Locomotive records – 21 april 2006

Als je op een redelijk traditionele manier Hard Rock, Heavy Metal en Classic Rock mengt tot een geheel, kan je absoluut nog steeds tot hele goede resultaten komen. Dat bewijzen de uit Duitsland afkomstige mannen van Motorjesus maar weer eens met de prachtige nieuwe cd Deathrider. Een plaatje dat mij na het beluisteren in redelijk gelukzalige staat achter laat.

De Shitheadz worden in 1993 opgericht. Er wordt veel live gespeeld en door gebrek aan middelen en een platenlabel worden er in de loop der jaren slechts een drietal demo’s gemaakt. In 2001 is er een kleine internationae doorbraak en in 2003 wordt een contract gesloten met het Spaanse Locomotive Records en wordt de eerste cd Dirty Pounding Gasoline uitgebracht. Redelijk succesvol, maar dat had weer andere gevolgen. De naam van de band kon niet door de censuurbeugel in de USA en daar werd het pseudoniem X-Headz gebruikt. De hoge rapportcijfers voor de cd in toonaangevende muziekbladen zorgden voor veel belangstelling en optredens, festivals en tours. Daarbij gaat de naam van de band steeds meer problemen opleveren. Ze komt in steeds meer landen niet door de censuur en roept associaties op met andere muzieksoorten, dan de muziek die werkelijk gespeeld wordt en roept daardoor verwarring op. Besloten wordt om de naam te veranderen in Motorjesus en onder deze naam wordt dan ook nu de nieuwste cd uitgebracht.

motorjesus band

Hard Rock en Heavy Metal fans worden op maat bediend. Motorjesus levert een spannende en opwindende cd af, redelijk gevarieerd, maar in ieder geval boordevol heftig riffend gitaargeluid, pakkende thema’s en traditioneel opgebouwde songs. De zang komt helder en duidelijk door en ook de gehele productie klinkt prima. De band slaagt erin om op van alles en nog wat te lijken, maar toch een eigen en origineel geluid te ontwikkelen, dat mij zeer aanspreekt. De variatie in songs is er ook, zonder dat het tempo teveel zakt en de bijna onvermijdelijke ballad ontbreekt gelukkig! Vooral het met heftige gitaarrifs overgoten Destroyer en het heftig rammende Black Fuel Domination spreken mij heel erg aan. Zwakke momenten heb ik niet kunnen ontdekken.

Een hele lekkere cd die met stip binnen komt in mijn playlist van dit jaar. Vooral het heftige gitaarwerk, de traditionele aanpak en de fijne totaalsound trekken mij over de streep. Dit smaakt absoluut naar meer en ik hoop dan ook dat ze dit jaar ook Nederland eens aan doen voor een live optreden. Een zekere aanrader voor iedere, een beetje naar het klassiekere werk neigende, rocker.

Tracklist cd:

motorjesus cover medium 2

 1. Legion of Rock
 2. Destroyer
 3. 10 Feet Under Ground
 4. Deathrider
 5. Distortion Sleep
 6. The Howling
 7. The Undertaken
 8. Hellmachine
 9. Invisible Man
 10. Black Fuel Domination
 11. Death Hammer Overload
 12. The Evil

Line-up:

 • Christoph Birx – Vocals
 • Guido Reuss – Guitar
 • Andreas Peters – Guitar
 • Mark Neschen – Bass
 • Oliver Beck – Drums

Links: