Mothership – High Strangeness

Mijn eerste kennismaking met Mothership uit Dallas, Texas was een subliem optreden op het Freakvalley festival in 2014. Destijds nog een relatief onbekende band, die inmiddels een behoorlijke schare fans heeft opgebouwd met goudeerlijke rock ’n roll. Zoals het bands in dit genre betaamt, zijn de heren vrijwel onafgebroken op tour en lassen ze alleen pauze in om een plaat op te nemen. Zo ook Mothership, dat na een uitgebreide toer door het thuisland, het komende festivalseizoen weer volop te bewonderen is in Europa.

Overigens geldt bij dit type bands wel vaak, dat ze hun live geluid maar moeizaam op plaat vastgelegd krijgen. Ook voor Mothership gaat dit helaas op. Het album maakt niet dezelfde indruk op mij als het eerste optreden dat ik van de heren zag. Niet dat het slecht is, maar de eentonigheid ligt wel een beetje op de loer. De opnamekwaliteit is authentiek en komt zo hier en daar wat rommelig over. Het artwork is daarentegen prachtig en verraad de psychedelische invloeden van de band. Staan er dan helemaal geen goede nummers op het album? Natuurlijk wel.. Luister maar eens naar Eternal Trip, een prachtig, licht psychedelisch instrumentaaltje. Het titelnummer kan me zeker ook bekoren en heeft een lekkere stonervibe met mooie gitaarpartijen. Zonder een biertje in de hand, wildemannen op het podium en het volume vol open, is het echter toch wel een andere ervaring.

Ik ga Mothership van de zomer zeker weer live uitchecken. Ongetwijfeld sta ik dan weer zo dicht mogelijk bij het podium, vrolijk headbangend te schreeuwen om nog een liedje.

Score:

73/100

Label:

Heavy Psych Sounds Records, 2017

Tracklisting:

 1. High Strangeness
 2. Ride The Sun
 3. Midnight Express
 4. Crown of Lies
 5. Helter Skelter
 6. Eternal Trip
 7. Wise Man
 8. Speed Dealer

Line-up:

 • Kyle Juett – Bas, Vocalen
 • Kelley Juett – Gitaar, Vocalen
 • Judge Smith – Drums

Links:

Geef een reactie