Mother Witch & Dead Water Ghosts – Ruins of Faith

Ruins of Faith, het tweede album van het Oekraïense gezelschap Mother Witch & Dead Water Ghosts stamt al uit 2015, maar was tot op heden verbazingwekkend genoeg alleen digitaal te verkrijgen. Drie platenmaatschappijen hebben nu de handen ineen geslagen en zo is de heruitgave van Ruins of Faith drie jaar na dato een feit.

Ten opzichte van het titelloze debuut dat een jaar eerder verschenen is, valt op dat de softere benadering en de vele psychedelische momenten nagenoeg verdwenen zijn, dit ten faveure van een lekker stevig doomachtig stonergeluid. Dat wordt direct al duidelijk bij de instrumentale opener Subterranean V. Lekker log, zwaar en traag, het zou zo op een ouder Cathedral-album hebben kunnen staan. De overige vier nummers bevatten wel de zang van Maria Teplitskaya, wier stem niet altijd krachtig weet te overtuigen. Het is regelmatig opdreunen, ook door het herhalen van dezelfde woorden achter elkaar, maar ze zwoegt wel stug voort en dat heeft aan de andere kant toch wel weer wat. Het past overigens goed bij de logge stonerritmes van de nummers. Regelmatig word je daarin als luisteraar toch meegezogen. Links en rechts zijn er ook wat kleine rustmomentjes die voor een welkome afwisseling zorgen.

Ruins of Faith is een leuk album voor de liefhebbers van stonerdoom. Minpunt is echter wel dat de speelduur amper zevenentwintig minuten bedraagt.

Label:

No Name Records/DG Records/The Mighty Riff Records, 2015/2016

Tracklisting:

  1. Subterranean V
  2. Storm
  3. Grace
  4. Ruins of Faith
  5. Two of Us

Line-up:

  • Maria Teplitskaya – Zang
  • Evgeniy Basyul – Gitaar
  • Sergey Darienko – Gitaar
  • Vitaliy Zhavnerchik – Bas
  • Maxim Sorochuk – Drums

Links: