Mortiferous – Necromancer Awakens

De Canadese blackmetalschool, die kennen we intussen. Eén van de bands die vaak wordt vermeld is Forteresse. Frontman Athros heeft nog wat tijd gevonden om een nieuwe band of project uit de bevroren Quebecse grond te stampen. Ditmaal doet hij dit met Ekinox, die we onder andere kennen van Magister Dixit. In 2007 kwam deze band met een erg goed album: My Anger Is An Eternal Field Of Demonized Mercenaries. Mankind’s Demise was het label dat deze plaat uitbracht. Intussen is dit label wel opgedoekt. Jammer want ook een band als Sorcier Des Glaces bracht wat werk uit via deze platenboer. Voor Necromancer Awakens gingen de heren van Mortiferous dan weer aankloppen bij het Black Market Metal label.

Met behulp van een krasserige productie laat Mortiferous een kokend hete blackmetalstroom over je lijf lopen. Al bij het eerste contact wordt je huid rood, ontstaan er blaren en lijken ook de onderliggende structuren niet meer veilig te zijn. Heerlijk toch, die rudimentaire black metal die je nu en dan te horen krijgt. Laat je echter niet vangen: achter een zweem van eenvoud en simpliciteit ligt toch een goed uitgedacht muzikaal raamwerk. Met hier en daar een uitgemeten tempowisseling is Like A Vortex Of Eternal Snow een meer dan aangename eerste kennismaking. Op het vervolg, Redeemer Of Assassins, hoor je ook een vleugje death metal en wordt alles onfris opgesmukt met nog penetrantere vocalen.


Frozen Dominions Untamed of The Ancient Grimoir Of Knowledge openen dan weer op eerder Scandinavische wijze. De hoofdmelodie van het eerste nummer, dan wel de drumdynamieken van respectievelijk het tweede nummer, konden net zo goed op een plaat van Dark Funeral of consoorten teruggevonden worden.

Een heerlijk ruw, hondsagressief, Scandinavisch geïnspireerd blackmetalalbum dus. Niet echt een typische Canadese schoolplaat. Ondanks dat is dit toch een band die zijn achtergrond niet kan verloochenen.

Score:

70/100

Label:

Black Market Metal Label, 2021

Tracklisting:

 1. Like A Vortex Of Eternal Snow
 2. Redeemer Of Assassins
 3. Frozen Dominions Untamed
 4. Demonic Berzerker Entities
 5. The Ancient Grimoire Of Knowledge
 6. Necromancer Awakens
 7. At The Gates Of Northunder
 8. Under The Splitted Skull Banner
 9. Blackhearts Of The Nightfog

Line-up:

 • Athros – Zang
 • Ekinox – Alle instrumenten

Links: