Morning – Circle Of Power

[b]Morning – Circle Of Power[/b]

Morning is zonder enige twijfel een van de jongste bands van ons land. Afkomstig uit het diepe zuiden van Limburg met een gemiddelde leeftijd van beneden de 18 is “Circle Of Power” inmiddels de 3de demo van het vijftal. Alleen pakt de band de zaken nu wat grootser aan dan voorheen: De CD is ditmaal geperst en de speelduur is nu ruim een half uur.

De biografie vermeldt voltrots dat de band haar muziek omschrijft als ‘dream metal’. Men heeft zich laten inspireren door grootheden als The Gathering, Ayreon en Dream Theater maar om u heel eerlijk de waarheid te vertellen hoor ik er op deze CD niks van terug (tenzij men het gebruik van nagenoeg gelijke synthesizergeluiden als invloeden wenst te bestempelen zoals in het laatste nummer hoorbaar is). Ik ontdek zelfs na ongeveer 5 luisterbeurten eigenlijk helemaal geen raakvlakken met andere bands dus ik denk dat het gerechtvaardigd is Morning het predikaat ‘orgineel’ te bedelen.

Moet ik dat dan als zijnde positief ervaren? Ik denk het eerlijk gezegd van niet. Als dit de graadmeter is van het nieuw gekweekte dream metal genre dan vrees ik niet dat ik daar een groot liefhebber van zal gaan worden. Waarom niet? Simpelweg omdat deze 5 nummers (de intro gemakshalve even niet meegerekend) me veel te eentonig (vooral het gitaarwerk waarbij het geluid tevens veel te schel staat afgesteld) overkomen. Zangeres Saskia heeft weliswaar een mooie stem maar kan daarmee de muziek niet bepaald naar een hoger niveau tillen. Wellicht is het een idee als de band de muziek wat meer op haar stem weet af te stemmen.

Kleine lichtpuntjes zijn desondanks het nummer “Seal Of Solomon” wat qua structuur wel aardig in elkaar zit en de sfeervolle gitaarsolo in “Fear Of Today” maar daar is dan denk ik ook alles wel mee gezegd. “A Hidden Place” opent veelbelovend maar zakt al snel (mede doordat de band proeert wat After Forever fratsen die totaal niet uit de verf komen uit te halen en Saskia haar Engels tijdens het spoken word gedeelte me toch nog iets te Nederlands aandoet) weer helemaal in. Het afsluitende titelnummer begint eveneens aardig maar dan had ik de band toch aangeraden de CD met het spoken word gedeelte en dit nummer te laten openen en de intro eruit te gooien want ik betwijfel of veel mensen deze CD tot het eind laten uitzingen. Het spijt me zeer maar ik vrees toch dat ik deze beoordeling niet met een voldoende kan besluiten…

[b]Tracklist:[/b]

1. Intro
2. The Unknown Is Searching The Unfound
3. Seal Of Solomon
4. Fear Of Today
5. A Hidden Place
6. Circle Of Power

“Circle Of Power” is te bestellen door even te mailen naar info@morning.nl waarna de band u alle gegevens zal doormailen. Tevens zijn er op http://www.mp3.com/morning samples van alle nummers te vinden mocht u nog twijfelen.

http://www.morning.nl