Mørk Hest – Unsound Despair

Unsound Despair is de tweede EP van deze éénmansband genaamd Mørk Hest. Mørk is de grondlegger, of de oervader als je dat liever hoort, en is afkomstig uit de Verenigde Staten van Amerika, the Ozarks om meer precies te zijn. Een bergachtige regio op het grensgebied van de staten Missouri en Arkansas. Als je naar de titels van de nummers op deze EP gaat kijken moet dit toch een intrieste regio zijn. Ook de eerste EP van dit gezelschap kreeg eveneens de vrolijke titel Somber Tears mee. Ik zoek alvast mijn stoffen zakdoek want papieren zakdoekjes dienen voor iets anders.

Het valt al bij de eerste noten op, deze kerel heeft toch niet goed opgelet in de muziekles. Ofwel was hij ziek wanneer het ging over, ‘in de maat spelen’. De verschillende instrumenten lijken niet echt hand in hand door het spreekwoordelijke muzikale bos te wandelen en dat zorgt voor een constant ongemakkelijk gevoel. Op zich liggen de ideeën wel goed maar is de uitvoering vakkundig kut te noemen. Er is een goede basis die bestaat uit depressieve, suïcidale blackmetalthema’s, maar ja, als je van daaraf de boel niet weet op te bouwen wordt het moeilijk natuurlijk. Een amalgaam van krasserige gitaren wordt opgemixt met nietsvertellende, te simpele akoestische gedachten. Vrolijk wordt je er niet van, moet ook niet, maar een beetje boeiend mag het wel zijn. Het enige nummer dat in staat is mijn aandacht vast te nemen, is Broken. Doch de met moeite de maat volgende drum verpest de sfeer. Zelfs cleane vocalen kunnen het geheel niet meer redden.

Tja, droefenis troef op deze EP en dit in al zijn facetten. Voor zij die tranen te veel hebben, raad ik dit rauwe blackmetalschijfje aan. Voor zij die nog enige vorm van vrolijke verlichting in zich dragen is dit muzikale vehikel het missen waard.

Label:

Eigen Beheer, 2020

Tracklisting:

  1. Intro
  2. Forlorn
  3. Broken
  4. Unsound Despair
  5. Relentless Hatred

Line-up:

  • Mørk – Zang, instrumenten

Link: