Moonreich – Wormgod

Furieus en zonder verpinken slaat Moonreich met een voorhamer alles aan diggelen. Deze Fransen, ook voor deze release weer op het label Les Acteurs De L’Ombre, komen met een vijf-track EP met als titel Wormgod. Toch wel zonderling dat deze rasechte blackmetaladepten de EP afsluiten met een Depeche Mode-cover, ik ben benieuwd.

Zoals gezegd staat er geen enkele raam meer in je huis als deze gozers van jetje geven. Zeker het nummer Wormgod is een ultra brute opener. De black metal die deze kerels spelen is er één in de rij van Dark Funeral en Marduk, opgemixt met een meer Franse sound en een reukje death metal. Lekker hengsten en raggen! Gortige en vuile riffs komen uit de boxen gespat. Op het derde nummer They Burn Without Wings kiest Moonreich er specifiek voor om gas terug te nemen, een wat dromerig gitaarthema te gebruiken en beklijvende zang erover te monteren. Je moet het dan ook eerder zien als een rustig tussendoortje. To Crawl This World blaast gelijk weer alles en iedereen omver, de gitaarpartijen zijn hier wat opener en de noten die gekozen worden wat ieler, scherper en boosaardiger, zoals we het op zijn Frans goed kennen. En dan de cover. Tja, ik ben nooit een echte kenner en liefhebber geweest van Depeche Mode, maar kan langs één kant wel begrijpen waarom het gekozen wordt. De versie die ze hier afleveren zal toch ook niet door de Depeche Mode-fans meteen in het bovenste schuifje komen te liggen, of zijn die blastpartijen, dubbele basritmes en snorrende baslijnen gewoon? Wel knap gedaan.

Wormgod is een fijn, alles vernietigend plaatje dat moet gezien worden als smaakmaker voor het volgende volledige album en als opvolger van het album Fugue.

Label:

Les Acteurs De L’Ombre, 2019

Tracklisting:

  1. Wormgod
  2. That Swinging Noose
  3. They Burn Without Wings
  4. To Crawl This World
  5. Broken (Depeche Mode-cover)

Line-up:

  • Weddir – Instrumenten, zang

Links: