Moonlight Agony – Silent waters

Moonlight Agony – Silent waters

Massacre Records – 2007

In 1999 werd het Zweedse Moonlight Agony opgericht. In 2004 kwam deze Power metal band met hun eerste album Echoes of a Nightmare. Moonlight Agony komt nu met hun nieuwe album Silent Waters op de klippen.

Eigenlijk omschrijft hun label, Massacre records het album in één klap: Deeply rooted in Power metal, experimenteel, indrukwekkende orkestrale delen, afwisselende ritme’s met een uniek geluid. Ja, ze hebben zeker veel afwisselende ritme’s. Geen van de nummers is hetzelfde en in elk nummer zit ook genoeg afwisseling. Daardoor gaat deze CD niet snel vervelen. Zanger David Akesson heeft een indrukwekkende stem die met zijn hoge uithalen enigszins iets weg heeft van Helloween‘s Andi Deris.

In de film Chronicles of Riddick is alles groots aan gepakt om een beetje extra aan de film toe te voegen en dan heb ik het over kleding, wapens en voertuigen. Eigenlijk heeft Moonlight Agony dat ook gedaan, maar dan met orkestrale stukken. De band lijkt kosten nog moeite gespaard te hebben op dat gebied. Het gitaarspel en drumwerk was zeker weten prima om aan te horen geweest zonder dit gedeelte, maar het voegt toch net iets extra’s toe.

Moonlight Agony heeft zeker een uniek geluid. Vooral tijdens You betrayed me. Flink en stevig gitaar geweld, ingewikkeld drumwerk en op den duur een compleet acapella gedeelte. Daarin komt de stem van Akesson geweldig tot zijn recht. Later tijdens ‘zijn’ stuk komt er op den duur een gigantische bombastische inval door de rest van de muzikanten. Goede koopwaar hoeft eigenlijk niet gepresenteerd te worden. Dat klopt! Luister maar eens goed naar Silent Waters, want pas dan zul je het begrijpen.

Tracklist:

Moonlight Agony

 1. Leaving Solitude
 2. You Betrayed Me
 3. Soulless
 4. Through The Desert Storm
 5. The Dark Era
 6. I’m Alive
 7. Room 101
 8. Different Stories
 9. The Red Blood Sails
 10. Solemn Waters

Line-up:

 • David Akesson – Vocals
 • Karl Landin – Guitar
 • Martin Mellström – Synthesizer
 • Robert Willstedt – Drums
 • Christer ‘Zigge’ Pedersen – Bass
 • Rikard ‘Peson’ Petersson – Guitars

Links: