Montage – Metamorphosis

Deze progressive rockers uit Finland komen in navolging van het debuutalbum uit 2014 met de tweede plaat, Metamorphosis, op de proppen.

Het album trapt af met Age Of Innocence, een catchy nummer dat erg aan Rush doet denken. Metamorphosis is het tweede nummer van de schijf en ook gelijk de minste van de plaat, maar dan heb je die gelijk gehad. De overgangen in de ritmesectie lijken wat dood te vallen tussen de coupletten en refreinen. Nature’s Child maakt het daarentegen weer goed, met een echte classic rock-vibe. Een heel pakkend nummer met puik bespeelde gitaren. Death Alley is een wat meer op gitaar gericht nummer, maar blijft vrij ingetogen. Metamorphosis wordt afgesloten door het enige akoestische nummer van deze plaat, Carved In Stone. Ik vind het een op keyboard gerichte schijf. Toetsen lopen als een rode draad door elk nummer op het album. Als je ruig gitaarwerk zoekt, kun je deze plaat dus overslaan…

Montage staat bekend om een klassiek progressieve stijl. De heren weten classic rock te combineren met hedendaagse progressieve muziek. Een soort Rush meets Marillion, maar dan in een nieuw jasje. Voor een tweede album is dit een prima release, het opnamegeluid is helder en instrumentaal is het goed verzorgd.

Score:

67/100

Label:

Fastball Music, 2016

Tracklist:

 1. Age Of Innocence
 2. Metamorphosis
 3. Nature’s Child
 4. Black Magic
 5. Haunted
 6. Invisible World
 7. Death Alley
 8. Reptiles
 9. Carved In Stone

Line-up:

 • Vesa Paavonen – Zang
 • Roni Seppänen – Gitaar
 • Taneli Tulkki – Bas
 • Jukka Virtanen – Keyboards
 • Kim Etelävuori – drums

Links: