Molly Hatchet – Locked and Loaded

Molly Hatchet – Locked and Loaded


Molly Hatchet brengt Southern (Blues-)Rock voor Bikers, Cowboys en andere bierdrinkers en feestgangers, en doet dat al vanaf 1978 met zowel verve als veel plezier. ‘Locked and Loaded’ is de tweede live-cd van de uit Jacksonville, Florida afkomstige formatie, en de eerste sinds het in 1985 verschenen ‘Double Trouble Live’.


Het eerste wat opvalt aan deze live-plaat is dat de band rond meestergitarist Bobby Ingram al haar kruit nog lang niet verschoten heeft. Het tweede opvallende is dat de heren er nog altijd zin in hebben. Ten derde valt er te constateren dat sommige dingen nooit veranderen. Molly Hatchet is begonnen als Molly Hatchet en klinkt nog immer zo. In zo’n twee uur word je compleet omver geblazen door maar liefst tweeëntwintig nummers; gouwe ouwe, gouwe nieuwe, en altijd van een zelfde niveau.


‘Locked and Loaded’ telt in totaal twee-en-twintig nummers, en staat met zo’n twee uur speelduur compleet volgepakt met lekkere bluesy rocknummers. Gitarist Bobby Ingram soleert er op los dat ’t een lieve lust is (“Gator Country”), en zanger Phil McCormack zet ook zijn allerbeste beentje voor. Het in Duitsland opgenomen album begint met “O Fortuna” van Carl Orff, en vloeit dan naadloos over in “Whiskey Man”. De sfeer zit er hoorbaar in, en dat blijft zo gedurende de rest van het album, met als hoogtepunt het epische “Fall of the Peacemakers” en het jolige “Gypsy Trail” Feit blijft echter dat de overdreven macho aankondigingen van Phil McCormack op den duur enorm op de zenuwen beginnen te werken (“hell yeah!”). Ook met ’s mans donkere, brallerige zangstem kan ik bijzonder weinig aanvangen, al maakt het materiaal op zich natuurlijk veel goed.


‘Locked and Loaded’ is een dubieuze schijf voor Zware Metalen. De gemiddelde metalhead zal niets met de Amerikaanse band aan kunnen, en zelf moet ik bekennen zelf ook niet zo’n blues / southern rock liefhebber te zijn. Molly Hatchet heeft in ieder geval een live-cd van formaat gemaakt, die het bij de fans van de band goed zal doen. Het is echter de vraag wie van jullie warm zal lopen voor deze band.


Hell yeah!!


Molly Hatchet - Locked and Loaded
Tracklist:

CD I – Locked

1 Introduction

2 Whiskey Man

3 Heart of the U.S.A.

4 Gator Country

5 Tatanka

6 Down from the Mountains

7 Beatin’ the Odds

8 Mississippi Moon Dog

9 Miss Saturday Night

10 Edge of Sundown

11 Dreams I’ll never see


CD II – Loaded

1 Bounty Hunter

2 Dead and gone (the Redneck Song)

3 White Lightning

4 Fall of the Peacemakers

5 Saddle Tramp

6 Gypsy Trail

7 Tumbling Dice

8 Why won’t you take me Home

9 The Journey

10 Devil’s Canyon

11 Flirtin’ with Disaster