Mist Of Misery – Fields Of Isolation

Het Zweedse Mist Of Misery brengt met Fields Of Isolation zijn tweede in een serie EP’s uit, in afwachting van het volgende volwaardige album, dat gepland staat voor 2018. Deel een, Shackles of Life, kwam eerder dit jaar al uit en nu is er dus deel twee.

De titeltrack Fields of Isolation laat direct horen in welke krochten je dit album moet zoeken. Beginnend met een passage op piano, waarna een explosie van blastbeats en distortion je terug brengt in de duisternis. Het snelle tempo wordt afgewisseld met bijna ballad-achtige passages, die prima worden uitgevoerd en niet storend zijn voor de rest van het nummer. Dit hoor je op de hele plaat terug en klinkt best fijn. De melodische delen van de nummers worden opgevuld met vrouwelijke vocalen, die zeker extra sfeer toevoegen in de toch al vrij symfonische metal van Mist Of Misery. Zelfs Shackels of Life Part 2 en Crystal Vapour Eclipse passen prima bij op deze EP, ondanks dat deze beide nummers alleen een klassieke piano bevatten.

Fields of Isolation geeft goed weer waar deze band toe in staat is. Het combineren van snoeiharde metal met klassieke invloeden, zoals je misschien niet helemaal verwacht, maar je wel laat uitkijken naar het nieuwe album. Een album dat dus volgend jaar uitkomt.

Label:

Black Lion Records, 2017

Tracklist:

1. Fields of Isolation
2. Across Empty Pastures
3. Hymm To Silence
4. A Drift in Cosmic Vacuum view
5. Tortured by Solitude (Coldworld Cover)
6. Shackles Of Life Part 2
7. Crystal Vapour Eclipse
8. Bottomless Grievous Caverns

Line-up:

  • Mortuz-Denatus – Zang
  • Phlegathon – Gitaar
  • Livsnekaren – Drums
  • Damian – Bas

Links: