Mirrors Of Obsidian – From One Form

Toegegeven, van deze Ierse band had ik nog nooit gehoord. Mirrors Of Obsidian blijkt een familieaangelegenheid, tevens studioproject, te zijn waarbij de broers Ciaran en Eoin Ennis een gemeenschappelijke voorkeur hebben voor complexe en progressieve metal.

Met From One Form brengen ze hun tweede langspeler uit. De broers zijn duidelijk geïnspireerd door de Fransozen van Gojira, zowel familiaal, muzikaal als vocaal. Mirrors Of Obsidian tracht je ook mee te nemen op een golf van groovende klanken, veel snelheidspassages en heftige brulpartijen. Een mooi voorbeeld hiervan is het Close to Interception, waar de gebroeders heftig tekeergaan, maar ook pakkend kunnen uithalen. Mirrors of Obsidian grijpt je dus onverwachts en regelmatig bij de keel, maar laat de greep ook soms wat los. In tegenstelling tot onze Fransen.

Het geluid van deze plaat klinkt redelijk beladen en de drum kreeg een vrij digitale sound mee, waardoor ik meermaals aan Fear Factory en Dagoba moet denken. Ciaran brult en schreeuwt alles potdicht, waardoor er geen enkel rustmomentje wordt gegund en de ganse plaat uitzitten toch een uitdaging is. Dit vervaagt na enkele luisterbeurten en komt de muzikale doordachtheid van de heren naar boven. Dat ze geen studioproject willen blijven, bewijst hun ambities en drang om de podia te bestijgen.

From One Form is een gedegen plaat die fans van eerder vermelde bands zeker zal kunnen bekoren. Die getriggerde drumsound moet je kunnen appreciëren, maar binnen het progressieve aspect van de moderne metal mag dit geen probleem zijn.

Score:

77/100

Label :
Eigen beheer, 2017

Tracklisting:

  1. Neutral Disease
  2. Close to Interception
  3. Eternity Gone
  4. The Core
  5. Blood and Chrome
  6. Violent Reprisal
  7. Lightwaves
  8. From One Form

Line-up:

  • Ciaran Ennis – Vocalen
  • Eoin Ennis – Music

Links: