Minipony – Imago

Als je gaat googelen op het woord Minipony, dan is de kans groot dat de eerste hits de woorden “te koop” opleveren. Dat hield deze band uit Ecuador niet tegen om het de zijne te maken. Aangemaand (pun intended) door een bende trouwe enthousiastelingen, bleven ze geloven in hun eigen visie en zo kwamen ze bij het Italiaanse Subsound Records terecht. Een fijne digipack met opvallend artwork was het gevolg. Imago.


De biografie van de band laat verstaan dat dit een polyritmische breakcore/math band is, met een vrouwelijke voor… persoon. Dat schrok mij enigszins af, ik ben niet de grootste liefhebber van dingen als Dillinger Escape Plan. Achteraf bekeken viel het geweldig goed mee. Deze band heeft namelijk een vrij industriële sound, waardore de core nergens gaat overheersen. Industrieel, maar ook weer niet té, zodat het nergens gaat djenten. En die breakcore? Dat gaat over de jungle en de digital shizzle die in de nummers verwerkt wordt door een DJ met draaitafelmanieren.

Hoe moet je dit dan gaan beschrijven? Hoh. Neem old school Meshuggah, een dosis digital hardcore (ik zie net dat nota bene Otto Von Schirach meegewerkt heeft aan deze plaat) en een manische versie van die Otep-dame en je hebt iets dat lijkt op Minipony. Ik hou er wel van, deze digi blijft netjes in de collectie!

Label:

Eigen Beheer, 2018

Tracklisting

 1. Intro
 2. MilkWithSilk
 3. Finish Hanging Drain Big Red Space
 4. Gatos
 5. Imago
 6. The Meeting
 7. Dragònprincesa
 8. Human Centipede
 9. Elephants Walking Over Spider Webs
 10. Minipony Meat

Line-up:

 • Amadeus Galiano – Gitaar
 • Emilia Moncayo – Keel, Sampling
 • Carlos Sánchez – Drums

Links: