MindColour – Selftitled

MINDCOLOUR

Dit gezelschap uit italie omschrijft hun stijl als klassiek, symphonisch, met een vleugje progressieve metal. Dat klopt redelijk. Hier en daar wat dromerige toetsenpartijen, wat Dream Theater achtige stukjes en redelijk doordachte composities. Ook hier hoor ik wat Symphony-X en Royal Hunt raakvlakken. Toch pakt het net niet goed uit.

De zang is het geen ik me het meest aan irriteer. De zanger probeert te vaak te hoog te zingen en ik heb het idee dat hij steeds tegen de rand van zijn kunnen aan zit. Hij doet me denken aan de zanger van Dream Theater die dat ook heeft en daar live dus niks van bakt. Ik hoop niet dat dat bij deze zanger ook het geval is. In de rustige stukken zingt hij een stuk overtuigender. Alhoewel ik ook hier soms het idee heb dat hij tegen het valse aan zit.

Tracklisting
1. The Illusionist Baron
2. Black Hole
3. Obsession Of Remorse
4. Scent Of Life
5. The Master
6. Mind Colour
7. Keraton Fortress
8. The Queen Of Silence
9. The Sparrow-Minister
10. Infinite Horizon

Erg jammer want de composities zijn erg aardig. De dromerige toetsen (die ook heel leuk soleren kan) vullen de gitaarpartijen goed aan. Het krijgt hierdoor een wat ambient sfeertje af en toe. Nummer 8 “Queen of Silence” is een goed voorbeeld van zo’n sterke compositie. Mooie intro met piano, strakke ondersteunende gitaarpartijen, goed opgebouwd en lekker divers.

Het zijn verder allemaal goede muzikanten. De muziek zit goed in elkaar. Zeker de gitaarpartijen zijn erg interessant en vooral de toetsen hebben zeker in deze band een eigen gezicht gekregen.

De gehele productie is wat minder. Ik vindt het slaggitaargeluid wat rommelig. Dat verwacht je niet bij deze muziek. Het Acoustische en soleerwerk klinkt wel allemaal lekker glad. Eigenlijk best een goede band. Niet het standaar powermetal gebeuk, maar goede opgebouwde doordachte nummers.

Kortom, goede muziek, een niet een al te strakke productie en een zanger die eens goed moet luisteren naar zichzelf alvorens hij iets op een CD zet.

Line UP:
Raffaele De Lucia – Vocals
Alfonso Ferrara – Guitars
Emilio Toscano – Bass
Jimmy Ferrara – Drums

Internet: http://www.mindcolour.it/