Minas Morgul – Kult

Twintig jaar na oprichting komt Minas Morgul met zijn zesde volledige album. Menig band is minder productief en minder slagvaardig. In tien nummers bruut blackmetalgeweld weet Minas Morgul je wereld nog zwartgalliger te maken. Hoe?

Nou, gewoon, door te starten met een akoestisch intro, waarbij het gitaargeweld langzaam en episch wordt opgebouwd. De drums doen daarbij het subtiel vernietigende werk en de vrouwelijke vocalen maken het subliem af. Daarna volgt enkel blackmetalgeweld, waarbij je als luisteraar weinig rustpunten wordt gegund.

Ooit verstrengeld geraakt in een lawine die vanaf een gletsjer op je af komt denderen? Zo niet, dan weet je ook niet wat Minas Morgul teweeg kan brengen. Zanger 13R13 weet al bijna al het vocale geweld op je los te laten (fluisteren, cleane zang en blackmetalscream) en alsof dat niet genoeg is komt Robse van Equilibrium er in Nur Eine Kugel ook nog een potje meeblèren over de toch al overheersende riffs. De teksten zijn in het Duits en wat blijft dat een heerlijke taal om in afgeblaft te worden.

Het eindoordeel over Kult is uitermate positief. Vullertjes staan er niet op en Minas Morgul bereikt precies wat het wil met dit album: de luisteraar onderdompelen in een naargeestige sfeer.

Score:

85/100

Label:

AFM Records, 2017

Tracklisting:

 1. Einleiting
 2. Kult
 3. Ein Teil Von Mir
 4. Abschied
 5. Leere
 6. Bevor Ich Gehe
 7. Nur Eine Kugel
 8. Scherben
 9. Was Bleibt
 10. XX

Line-up:

 • 13R13 – Vocalen
 • Saule – Gitaar
 • Herr Ewald – Gitaar
 • Bobby B. – Basgitaar
 • Berserk – Drums
 • Jen – Keyboard

Links: