Midnight Odyssey – Silhouettes of Stars

Het Australische Midnight Odyssey is één van de absolute vaandeldragers van de etherische/atmosferische blackmetaldelegatie. Het verhaal van de band rond
Dis Pater begon in 2007 en sindsdien kwamen er twee langspelers en een pak kleinere uitgaves voorbij. Telkens weer topmateriaal, waarmee Dis Pater bewees dat hij bovenaan de lijst blijft staan. Boven nieuwe bands als Mare Cognitum, Spectral Lore en vele andere eenmansbands. Met Silhouettes of Stars brengt Midnight Odyssey een alternatieve astrale bloemlezing van zijn oeuvre. Bijna twee uur en twintig minuten lang kosmische uitwasemingen op blackmetaltonen.

Het is absoluut geen saaie en eentonige vertoning geworden. Midnight Odyssey brengt zowel epische nummers met een groot gehalte aan Summoning en Bathory, maar evengoed Blut Aus Nord-achtige nummers, waar het digitale aspect een psychedelische bijtoon aangemeten krijgt die heel bevreemdend klinkt. De dubbelaar Silhouettes of Stars bevat een pak materiaal dat nooit eerder werd uitgebracht, of enkel online. De nummers van het moeilijk te vinden The Darker Rebellion-album staan hier op bijvoorbeeld, maar ook de Emperor-cover Cosmic Keys From My Creations & Times (op een iets langzamer tempo). Ook de nummers  Magica en The Night Has Come For Me heb je wellicht niet eerder gehoord. Van dat nummer (en enkele anderen) kun je trouwens de achtergrondinformatie terugvinden op de pagina van Dis Pater, hier bijvoorbeeld.

Een must have dus, al was het maar omdat het de naam Midnight Odyssey draagt. Klassemateriaal, of het nu restanten betreft of niet. Blindelings aankopen en beluisteren.

Label:

I, Voidhanger, 2017

Tracklisting:

Disc 1

  1. The Night Has Come for Me
  2. Magica
  3. Cosmic Keys to My Creations & Times (Emperor cover)
  4. Sorrow of Daedalus
  5. What Was Is No More
  6. Fighting the Seraphim
  7. Descent
  8. The World Tree Burns to Vapour
  9. Lost and Forgotten

Disc 2

  1. Nocturnal
  2. Your Death Is Chosen
  3. The Tempest Entranced
  4. Dis Pater
  5. A Whisper’s Emptiness
  6. Theme of Forest and Firmament

  Line-up:

 • Dis Pater – Alle instrumenten, Vocalen
 • Links:
 • Midnight Odyssey Facebook
 • I, Voidhanger