Midnight Forces – Raystorm

Midnight Forces – Raystorm

Het hoesje zag er al niet best uit. Men downloade photoshop en rossen flink wat blurs en filters over en door elkaar heen. Een logo met kleuren, schaduws en glow’s. Lekker lelijk en niet echt hoopvol dus voor de muziek aan de binnenkant.

Een italiaanse powermetal band die niet terug te vinden is op het internet en alle rescensies die ik lees zijn erg matig. Zelf maar eens luisteren dus.

Matig, aaargh. Excuses hoor, maar deze cd is slecht. Wat een rommeltje. Het is alsof de hele CD opgenomen is met een theedoek over de microfoon. Background vocals klinken alsof ze in een lege soeppan staan te schreeuwen.

Tracklisting
1. Raystorm
2. Times Of Illusions
3. Black Horizons
4. Dark Lords Of Sideral Nights
5. JesterÕs Pasque
6. Spiral Of Madness
7. Gemini
8. Sacrifice

Goed, dan proberen we door de slechte (lees erbarmelijke) productie heen te luisteren. Dat lukt dus niet. De nummers zijn niet origineel of spannend genoeg. De zanger is ook niet echt best. Geen hoog vocaaltje, geen schreeuw. Vlak en op een hoop punten niet echt zuiver. De drums ratelen maar door, de denderende gitaarriffjes veranderen bijna niet.

Het ligt niet in mijn aard om bands af te zeiken. Maar hier kan ik echt niets mee. Zelfs de die-hard powermetalfan die alles moeten hebben zal deze CD waarschijnlijk niet eens 1 keer in zijn geheel kunnen afluisteren.

Line up:
Marco D’Amato – bass
Fabrizio Moretti – guitar
Stefano Susco – drums
Gabriele Tolu – guitars & vocals
Mauro Sarracino – vocals