Meyhnach – Non Omnis Moriar

Uit Frankrijk komt na een lange afwezigheid Meyhnach met zijn eerste album, onder zijn eigen naam. Meyhnach  kennen we misschien beter als frontman van Mutiilation en de band Hell Militia, Bands die in de jaren negentig beroemd en berucht waren in de Franse blackmetalscene. Nu dus een album onder zijn eigen naam, maar verwacht niet een partij rauwe black metal als Mutiilation, maar een album wat zich daar totaal los van werkt.

Dit album, genaamd Non Omnis Moriar, is geen voortzetting van het eerdere werk van deze man, al zijn de invloeden nog steeds wel aanwezig in de nuance. En ook de opname kwaliteit is voor de verandering vrij goed, zeker vergeleken met vroeger werk. De nummers klinken allemaal nog even duister als het werk van Mutiilation. Dromerige keyboards, samen met ijskoude zang, maakt dat dit album je nog steeds niet in de koude kleren gaat zitten. Over het algemeen langzame nummers, afgewisseld met blastbeats, die allen een vreemd sfeertje afroepen over de luisteraar. Het nummer dat er echt uitspringt, is Nocturnal Caravan, waarbij het dubbele bass pedal niet een seconde stilstaat en dat qua stijl doet denken aan De Mysteriis Dom Sathanas van de Noorse collega’s uit Mayhem.

Dit is niet het zevende album van Mutiilation, verre van dat: dit is een opzichzelf staand project met een nieuwe insteek van de beruchte Fransman. Black metal met een eigen visie. En dat is prima geslaagd.

Score:

80/100

Label:

Osmose Producion 2017

Tracklist:

 1.  Alcohonaut diary
 2. Tarred orchid
 3. Psy low
 4. In my nightmares circus
 5. The gutters underneath
 6. Cenobites
 7. On the eternal sea
 8. Nocturnal caravan
 9. Moonshine beam 10
 10. Non omnis moriar

Line-up:

 • Meyhnach – Alle instrumenten, Vocalen

Links: