Methedras – Recursive

Methedras – Recursive
Hardebaran, 2005

In 1996 was Methedras een feit. Deze Italiaanse band begon als coverbandje maar bracht na een tijdje (hoe kan het ook anders) eigen werk ten gehore. Rond 1999 verscheen een ep en er verschenen een paar demo’s, en nu is dus ook de eerste full lengt cd verschenen. Alhoewel full lengt??? Recursive is slechts 31 minuten lang. Meteen moet ik denken aan een Zweedse “black metal” band die hun full lengts ook altijd rond de 30 minuten maakt: Dark Funeral.

Enthousiast ging ik dan ook zoeken naar de pentagrammen en omgekeerde kruizen in het logo van Methedras, maar ik kon tot op heden nog niks vinden. uiteindelijk stopte ik de cd in mijn cd speler, en er kwam een goede dosis old school thrash/death uit. Het vijftal heeft haar invloeden uit bands als Dark Angel en Death. Toch klinkt de muziek logger dan deze bands. De harmonische gitaarloopjes/solo’s en de oerkreten van zanger Claudio geven de nummers karakter. De cd staat vol met mid-tempo nummers. Helaas doet Methedras een kunstje wat al vele malen geflikt is, en de muziek is dan ook alles behalve origineel. Daarnaast zorgt de brakke productie er ook nog eens voor dat Recursive niet uitblinkt.

De muziek klinkt ondanks alles toch lekker, niet voor niks stond de band vorig jaar op Wacken. Daar staan ook 2 live clips van op deze cd. Het is me ook duidelijk dat de heren goed kunnen spelen. Het is leuk wat de heren doen, maar zeker niet geweldig. Dan hadden ze dit 20 jaar eerder moeten doen.

Tracklist:


  1. Intro
  2. L. R. S.
  3. Drowning By Torment
  4. Wreck ‘N’ Roll
  5. My Iniquity Whirl
  6. Time To Die
  7. The Denied God
  8. Under
  9. Darkness
  10. Under *
  11. My Iniquity Whirl *

    *Live van wacken 2004

Line-up:

  • Claude F. – Zang
  • Massi D. – Gitaar
  • Eros M. – Gitaar
  • Andrea B. – Basgitaar
  • Carlo R. – Drums

Links: