Meth Assassin – Reptilian Side Of God

Om maar met de deur in huis te vallen, Meth Assassin heeft muzikaal vrij weinig met metal te maken. Het is industrial in de geest van Neo Inferno 262, maar dan nog meer de dance/elektronicahoek in. De zang komt uit de strot van IX, die we kennen van Urfaust en The Spirit Cabinet, en die is dan wel metalwaardig te noemen.

Reptilian Side Of God is het debuut van dit tweetal, naast IX op zang, produceert Dolen van Hooded Priest alle muziek, en het klinkt allemaal een beetje hetzelfde. Dat is al gauw de valkuil met deze collaboratie van stijlen, er zit vaak teveel van hetzelfde in de nummers. Infected Human Slaves is een uitzondering, met wat leuke triphop lijnen. Vortex is een raar nummer, het is bijna alsof het intro willekeurig ergens op de plaat is gezet. Het zijn drie minuten lang minimale keyboards klanken. Leuk, maar waarom niet als intro dus? En iets later komt Astral Sleep Projection langs. Dat is ook instrumentaal, maar een heel stuk beter dan Vortex. Meer diepgang, dreigend en net niet te lang gerekt. Beste nummer van de release. En ja, daarmee zeg ik eigenlijk wel genoeg. Ik hou wel van dance/trance/elektro in mijn metal, maar deze blijft niet op repeat staan.

Het album zit verder prima in elkaar, de heren weten een warm deken van de muziek te maken, geen tr00 ende kült opgenomen in de badkamer geneuzel, maar gewoon een uitstekend geluid. Samples en zang staan goed in de mix en met een koptelefoon op voel je de bass door je hoofd denderen. Al met al een redelijk debuut in een moeilijk genre. Ik kan ook alleen het eerder genoemde Neo Inferno 262 als voorbeeld aanhalen. De meeste andere bands zijn veel harder (Diabolicum, Aborym) of klinken als erwtensoep in een echoput (Blacklodge).

Score: 

70/100

Label:

Ván Records (2019)

Tracklisting:

 1. Luciferian Abyss
 2. Satanic Infiltrator
 3. Negative Space
 4. Reptilian Side of God
 5. Infected Human Slaves
 6. Vortex
 7. Torrents of Ungodliness
 8. Astral Sleep Projection
 9. Invocating the Adversary

Line-up:

 • IX – zang
 • Dolen – muziek

Links: