Blacklist Ltd. – Still Limited

Een zwarte digi van een Duitse band, de derde plaat van Blacklisted Ltd., die verschijnt via het mij onbekende Kernkraftritter Records. De band is mij totaal onbekend en dat geldt voor de ganse wereld, afgezien van 550 ofzo volgelingen. Het woord metalcore spat van deze band af, maar klopt dat ook?

Gedeeltelijk. Blacklisted Ltd. klinkt als een Duitse variant op NWOAHM met een grote (muzikale) invloed van Pantera. Hier en daar neigt het ook naar moderne In Flames en tijdens de cleane zangstukken ontwikkelt zich een soort van Deftones-groove. Zowel de brute als de cleane zang werden om de ene of andere reden die opgenomen in een halfleeg pakhuis, waardoor er een vreemde echo op staat die doet vermoeden dat de frontman en de muzikanten elkaar niet kunnen uitstaan. Het heeft echter een cool effect als je het in een grote ruilmte afspeelt.

Muzikaal is er zoals gezegd heel wat Amerikaanse groove metal voorradig, met hier en daar wat stacatto riffs en (Scandinavische) In Flames metalcore. Slecht is het allemaal zeker niet, maar door de vreemde keuze om de vocalen live op te nemen en zo te laten, maar dan wel de instrumentsound op te pompen tot Amerikaanse normen is het niet altijd evident om in te komen. Bijzonder is het wel.

Score:

70/100

Label

Kernkraftritter Records, 2017

Tracklisting

 1. Preach The Faith
 2. Leadership
 3. Hours
 4. Ego
 5. Red Or Gear
 6. Little Servant
 7. Just A Word
 8. Delivery On Sunday
 9. Coward
 10. Black Smoker

Line-up

 • Ronny Balnus – Gesang
 • Tim Pascharat – Gitarre
 • Patrick Dorr – Gitarre
 • Marvin Werner – Bass
 • Edin Alicic – Schlagzeug

Links