Messa – Feast for Water

Het Italiaanse Messa, hetgeen vertaald kan worden als massa, is met Feast for Water toe aan zijn tweede album. Met doom als basis, maar inmiddels ook met de nodige uitstapjes, weet de band het verassend goede debuut Belfry uit 2016 te overtreffen.

Waar het debuutalbum door de diverse, al dan niet instrumentale, intermezzo’s het luisterplezier wat bemoeilijkte, heeft de band nu gekozen voor alleen een intro en outro; wel zo prettig. Het contrast in de nummers tussen rustige en heftige momenten is als basis recht overeind blijven staan, hetgeen Messa sowieso al onderscheidend genoeg maakt in het doomwereldje. Hetzelfde kan gezegd worden over de zang van Sara, die dan weer breekbaar, dan weer superkrachtig is. Een nummer als White Stain zegt eigenlijk alles over zowel de zang als de contrasten. Over contrasten gesproken, op Tulsi staan ook enkele supersnelle stukken en het nummer wordt zelfs afgesloten met een saxofoonsolo. Ook hier en daar wat sfeergevoelig toetsenwerk wordt niet geschuwd. Maar maakt u zich niet ongerust, doom blijft nog altijd de uitvalsbasis en de vele vette riffs van Alberto maken dat ook zeer duidelijk. Geluidstechnisch heeft Messa opnieuw gekozen voor een licht, dof klinkend geluid, of wellicht ook een warm geluid, het is maar net hoe u het wilt omschrijven. Het past gewoon goed bij deze muziek.

Liefhebbers van doom die eens wat verder willen kijken dan alleen traditioneel gespeelde nummers, doen er goed aan om Messa in hun armen te sluiten. Kwaliteit gegarandeerd, met als bonus de indrukwekkende vocalen!

Score:

90/100

Label:

Aural Music, 2018

Tracklisting:

 1. Naunet
 2. Snakeskin Drape
 3. Leah
 4. The Seer
 5. She Knows
 6. Tulsi
 7. White Stain
 8. Da Tariki Tariqat

Line-up:

 • Sara – Zang
 • Alberto – Gitaar
 • Marco Messa – Bas, Gitaar
 • Mistyr – Drums

Links: