Meslamtaea – Niets en Niemendal

Meslamtaea is het project van twee heren uit het ons bekende Asgrauw. Tot voor kort was het enkel het geesteskindje van Floris, maar daar is sinds vorig jaar verandering in gekomen. Deze band is ook reeds zo oud als de straat, en zag het levenslicht reeds in 1998. Op een paar splits en een full-length na verscheen er echter niet al te veel in deze tijdspanne van twintig jaar, wat ons erg benieuwd maakt. Met Niets en Niemendal laat het duo opnieuw van zich horen.

Niet meteen het soort giftige black metal die ik verwachtte. Niets en Niemandal bezit wel wat smerigheid in het stemgeluid van zanger Kaos, maar over het algemeen klinkt dit aardig harmonisch. Melodieuze black metal die hier en daar wel een lekkere gelaagdheid bevat, met wat melancholie op zijn Duits. Echt potten breken doet het echter nog niet, daarvoor hebben deze riffs niet genoeg diepgang en blijft het net te mooi binnen de lijntjes gekleurd. Naast screams komen er ook wat Nederlandse vocalen in Burzum-verpakking op ons af. Het levert zeker een meerwaarde, maar toch blijf ik wat te weinig afwisseling voelen binnen de nummers.

Mooi uitgebalanceerde black metal dus, met zeker wat charme, maar ook met vrij droge stukken erbij. Niets en Niemendal bezit wel wat opbouw en afwisseling, maar de riffs zijn gewoon niet diep genoeg om potten te breken. Desalniettemin is hier wel potentie aanwezig.

Score: 

65/100

Label:

Heidens Hart Records, 2019

Tracklisting:

  1. Neonschemering
  2. Weer een dag
  3. Niemandsland
  4. Leegte
  5. Afgrond
  6. Slapende stad
  7. Vervreemdingszone

Line-up:

  • Floris Velthuis – instrumenten
  • Kaos – Zang

Links: