Meresin – Black Messiah

Meresin komt uit Polen en debuteert met Black Messiah in het Land der Zware Metalen. De twee bandleden hebben goed opgelet/afgekeken bij de grote broers, want de Mgła-esque maskers worden van stal gehaald en muzikaal gezien lijkt Behemoth een aardig grote inspiratiebron. Op papier is het black metal, maar ook de death metal is niet te missen. Wat meteen opvalt is het gebrek aan snelheid. Pas in het derde nummer, Legions, komen de blastbeats om de hoek en is de Behemoth-puzzel compleet.

Dit album is lastig te beoordelen. Is het slecht? Nee. Is het origi…, NEE. Is het goed? Ja. Moet ik dit nu als duidelijke copycat zien, of een enthousiast debuut van een nieuwe band? Laten we positief zijn en concluderen dat deze jonge band in ieder geval de kunst van het spelen in zich heeft. Dat het grofweg gezien bijna covers zijn, dat mag dan voor deze ene keer. Het begin van Irreligious Feelings kennen de meesten van ons ook als Freezing Moon van Mayhem. Het Amerikaanse Nightbringer komt in de nummers Exorcism en Fanatic Slaves als vergelijking bovendrijven. Dat laatste nummer is veruit het meest boeiende op deze cd, met een elektronisch intro en een hele gave opbouwende keyboardlaag. Voor de liefhebbers van goede keyboard:, check het debuut van Obsidian Gate uit Duitsland. Meer van dit soort nummers op de volgende plaat alstublieft.

Voor de rest valt er niet heel veel te vertellen over de band. Beide heren spelen niet in andere bands, maar klinken absoluut niet als beginners. De productie is goed, met name de zang en toetsen staan er goed op. Als er nu wat meer richting een eigen geluid kan worden gewerkt en wat minder riffs worden geleend van grote broers, dan kan dit best een gave band worden. Ik geef ze voor nu het voordeel van de twijfel.

Score:

75/100

Label:

Eigen beheer, 2021

Tracklisting:

 1. Black Messiah
 2. Let It Burn!
 3. Legions
 4. Salvation by Flesh
 5. Irreligious Feelings
 6. Hate You!
 7. Exorcism
 8. Manifesto
 9. Fanatic Slaves

Line-up:

 • Seraphiel – Zang, gitaar, basgitaar
 • Perun – Drums, gitaar, keyboards, zang

Links: