Mercy Brown – Mercy Brown

Mercy Brown – Mercy Brown

Eigen beheer, 2015

Een aardig voorbeeld van de manier waarop een ooit onbekende ziekte in combinatie met bijgeloof tot een tragische gebeurtenis hebben geleid is de zogenaamde zaak rond ‘Mercy Brown’. Zoek het maar eens op internet. Interessant. Mercy Brown is daarnaast de naam en het gelijknamige debuutalbum van een Amerikaans metalband.

Een combinatie van death, thrash met wat modern groovende geluiden. Een sporadische grunt en een zangeres. Haar cleane stem treedt niet bijzonder op de voorgrond en dat is niet altijd jammer (in Red And Yellow kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat haar zang enigszins vals is of op zijn minst tegendraads). Voor het overige is haar zang op zijn minst niet alledaags. Clean met melodielijnen die haaks staan op de melodieën die de band ten gehore brengt. Het geeft het totaalegluid wel iets ‘unieks’. Nummers als News Complaint waar Sera Hatchett zich van een grunt bedient zijn dan weer weinig zeggend en gewoontjes.

Sterkhouders op dit debuut zijn wat mij betreft het af en toe ambient, donkere sfeertje en de cleane zang van Sera. Minpunten zijn wat mij betreft de richtingsloosheid en het af en toe langdradige. Echte keuzes worden niet altijd gemaakt en de mix van moderne death en thrash met meer sferische, post rockende, momenten voelt nog niet altijd ‘natuurlijk’ aan. Een redelijk debuut met aanknopingspunten voor verbetering.

Tracklisting:
mb

 1. From the Sky
 2. Birds
 3. Red and Yellow
 4. Where the Fire Is
 5. Hidden in Plain Sight
 6. In the Dark
 7. News Complaint
 8. One (the Edge of)
 9. Never Mind
 10. Codependent
 11. To the Sea
 12. Stigma

Line-up:

 • Sera Hatchett – zang
 • Chris Tanaka Canwell – gitaar
 • Josh Schultz – bas
 • Lunden Herndon – drums

Links: